Tunceli İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Tunceli İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Tunceli İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Yatırımların ve projelerin konuşulduğu Tunceli 2013 yılı 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner'in başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.

14.10.2013 16:33  Güncelleme: 16:31

Tunceli 2013 yılı 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 08.10.2013 günü saat 10:00'da başlayan toplantıya; Tunceli Belediye Başkan Vekili İbrahim Kasun, Tunceli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr.Musa Şenel, Vali Yardımcıları Eşref Yonsuz, Olgun Öner, Yatırımcı Kurumların Bölge Müdürleri ile İl Müdürleri, İlçe ve belde belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

İl genelinde yapılan yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Valimiz Hakan Yusuf Güner yaptı.

Toplantının hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Güner yaptığı açıklamada, 2013 yılı içerisinde toplam 237 adet proje çalışmasının yapıldığını, Bu projelerden 108 adetinin gerçekleştirildiğini, 87 adet projenin devam ettiğni, 25 adet projenin ise ihale aşamasında olduğunu, 17 adet projeye de henüz başlanılmadığını belirterek, Projelerin %45'nin tamamlandığını, %36' sının devam ettiğini, %10'nun ihale aşamasında olduğunu ve %7' sine ise şuan itibariyle henüz başlanılmadığını belirtti. Her ne kadar tamamlanan, devam eden ve ihale aşamasında bulunan projelerin bir an önce bitirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Güner çalışmaların daha da hızlandırılmasını istedi.

Vali Güner, Hesaplaşmayı Bırakalım Hizmetle Kucaklaşmaya Bakalım Dedi.

Vali Güner konuşmasının devamında, "İlimize ait bazı hedefleri sizlerle paylaşmak istiyorum; İlimizde genel olarak yapmış olduğumuz çalışmalar ve değerlendirmeler çerçevesinde yatırım programında yer alan ve bakanlıklarımızın bütçeleri içerisinde devam eden çalışmalar olarak yaklaşık 102 adet önemli projelerimiz mevcuttur.

Aynı zaman da birde yatırım programı dışında yer alan, ihalesi yapılmış, yapılmamış 64 adet projelerimiz var. İlimizde şuan da hükümetimizin, devletimizin yatırım programı olarak, özel bütçe olarak, destek olarak gönderdiği 600 milyon TL tutarında 168 tane proje devam etmektedir. Bunların bir kısmı program dahilinde bir kısmı program dışı bütçelerdir. Şu anda İlimizde 2001-2002 den itibaren tamamlanmış ama açılışı yapılmamış 61 tane yatırım var. Eğitim sektöründe var, Belediye hizmetleri var sağlık hizmetleri var. Bu 61 tane yatırımın tutarı da 200 milyondur.

Birçok yıllık, süreç halinde hazırladığımız 2002 yılından bugüne kadar devam eden, tamamlanan ve bekleyen toplam proje sayısı 324 olup, proje tutarı olarak İlimize 748 milyon TL ödenek gönderildiğini söyledi.

Tunceli İli'nde gördüğüm ve ihtiyaçlarımız dahilinde kurum müdürleri ile birlikte tespit ederek proje haline getirilen 64 tane özel projenin olduğunu ifade eden Vali Güner, 64 adet özel projeye başladıklarını belirterek, projelerin; Eğitimle ilgili, Sağlık alanıyla ilgili Cumhuriyet mahallesine 112 Acil istasyonu kurulması ile ilgili, Ulaşımla ilgili, Tarımla ilgili, Turizm ile ilgili, Kutsal mekânlarla ilgili, Kent müzesiyle ilgili, Konutla ilgili ihtiyaçların giderilmesi, Vakıf evleri projesi ile ilgili, Afet ve Acil durumla ilgili, Orman ve su işleri ile ilgili, Kadastro ile ilgili, Sosyal Hizmetlerle ilgili, gençlerin madde bağımlılığı ile ilgili, Emniyet birimleriyle ilgili, Doğalgaz projeleriyle ilgili, Doğa ve Milli Parklar koruma ile ilgili, Belediyemizle beraber Otogar, Mezbahane ile ilgili projeler, Kültür merkezi projesi, merkez ve ilçe köylerimiz ile ilgili toplam 64 projeyi ayrı ayrı belirterek anlatan Vali Güner projelerin durumu hakkında kurum müdürlerinden bilgi aldı ve İlimizde devam eden projelerin tamamlanması yönünde yetkililere talimat verdi.

Vali Güner, İlimizde öncelikli olarak yapılması gereken temel konuların bir an önce bitirilmesi için kurumların işbirliği içerisinde, koordineli olarak projelerinin hazırlanması gerektiğini belirtti.

Bu Şehre Bir Çivi Çakan Başımızın Tacıdır.

Toplantıda başarılı personele başarı belgesi vererek ödüllendiren Valimiz Hakan Yusuf Güner yaptığı açıklamada, "Değerli çalışma arkadaşlarım ve saygı değer müdürlerimiz öncelikle bu ilin yöneticisi olduğum için gerektiğinde ceza gerektiğinde muvafakat vermesini bilirim. Bir buçuk yıllık süre içinde İlimizde bir takım ortak hedefler ortaya çıkardık. Bu arkadaşların hiçbiri arkadaşım değil, hemşerilerim değil, hiçbiri daha önce karşılaştığım arkadaşlarım değil. Arkadaşların niyet ve tutumları benim için çok önemli, bu arkadaşlarımız özverili bir şekilde iyi niyetle bir şeyler ortaya koymaya gayret ettiklerini gördüm. Ben icraata bakarım, yaklaşıma bakarım, değerli arkadaşlar bu şehre hizmet etme niyetine bakarım. Bu şehirde bir çivi çakmaya çalışan bir nokta koymaya çalışan bizim başımızın tacıdır" dedi.

Yatırımcı kurumların bölge müdürleri ile il müdürleri tarafından, İlimiz genelinde yürütülen yatırımlar hakkında genel bilgilerin sunulduğu toplantı yaklaşık beş saat sürdü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tunceli İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement