Türkiye Ayağa Kalktı, 2,5 Aylık Kübra'yı Kaybeden Aileye Yardım Yağıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye Ayağa Kalktı, 2,5 Aylık Kübra'yı Kaybeden Aileye Yardım Yağıyor

Türkiye Ayağa Kalktı, 2,5 Aylık Kübra\'yı Kaybeden Aileye Yardım Yağıyor

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde Beslenme Yetersizliği Nedeniyle Öldüğü İddia Edilen 2.5 Aylık Bebek Kübra Bakırcı'nın Ailesine Yardım İçin Türkiye Ayağa Kalktı

19.01.2011 17:02

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde beslenme yetersizliği nedeniyle öldüğü iddia edilen 2.5 aylık bebek Kübra Bakırcı'nın ailesine yardım için Türkiye ayağa kalktı. Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları aileye yardım için seferber oldu.

Yardımlar karşısında hüzünlü bir sevinç yaşayan acılı anne Necla Bakırcı ise, "Daha önceden yardım edilseydi en azından kızım ölmezdi. Şimdi onu düşünüyorum. Bunlar gelmiş ne önemi var ki, bebeğim öldükten sonra" diyerek gözyaşı döktü.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Necla ve Murat Bakırcı çiftinin 2.5 aylık bebekleri Kübra Bakırcı'nın beslenme yetersizliği nedeniyle öldüğünün iddia edilmesi üzerine Türkiye ayağa kalktı. Hayırseverler adeta seferber oldu. Aileye ulaşabilmek için Tekkeköy Kaymakamlığı ve basın büroları telefon yağmuruna tutuldu.

Önceki gün ölen bebeğin annesi 24 yaşındaki 2 çocuk annesi Necla Bakırcı ise, gelen yardım talepleri üzerine hem hüzünlendi hem de duygularını gözyaşı döküp ifade etmeye çalışarak, "Biz dilenerek hayatta kalmaya çalıştık" dedi. 26 yaşındaki baba Murat Bakırcı'da 2008 yılında geçirdiği iş kazası nedeniyle sağ ayağının bilekten aşağısının kopmuş olmasından dolayı çalışamadığını ve ailesine bakamadığını belirterek çaresizliğini dile getirdi.

"AİLENİN DURUMU İÇLER ACISI, ÇOCUKLARIN GİYMEYE AYAKKABISI YOK"

Olayın kamuoyunda duyulmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından olduğu gibi Samsun'da bulunan yardım dernekleri ve hayırsever vatandaşlar da harekete geçti. Aileye ulaşan Kimse Yokmu Derneği, Telsiz- Radyo Amatörleri Cemiyeti Samsun Şubesi üyeleri ve hayırsever vatandaşlar ailenin evine gidip gıda ve giysi yardımında bulundu.

Telsiz- Radyo Amatörleri Cemiyeti Samsun Şubesi Başkanı Hakan Danışmaz, "Ailenin durumu çok içler acısı. Çocukların giymeye ayakkabıları yok. Duyarsız kalamadık. İnsanlık görevimizi yaptık. Aynı duyarılılığı diger derneklerden de bekliyoruz. Şehrin göbeğinde böyle bir manzaranın olması da çok hoş değil" dedi. PTT Genel Müdürü Osman Tural'da aileye gıda yardımı gönderdi.

İŞADAMI AİLEYE EV ALACAK

Ayrıca Samsunlu İşadamı Metro Ticari Yatırımlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'ün de Bakırcı ailesine ev alacağı belirtildi. Metro Turizm Bölge Samsun Bölge Müdürü Cahit Kaya, Öztürk'ün olayı duymasının ardından kendisini bu konuda görevlendirdiğini belirterek "Şuan aileye alacağımız ev için çalışma başlattık. Evin iç donanımını da yapacağız. Ayrıca aileye aylık maaş bağlayacağız. Anne Necla Bakırcı'yı da sosyal güvence altına alacağız" diye konuştu.

"BEBEĞİM ÖLMEDEN YARDIM EDİLSEYDİ YAŞIYOR OLACAKTI"

Getirilen gıda yardımlarını alan acılı anne Necla Bakırcı, "Önceden yardım edilseydi en azından kızım ölmezdi. Şimdi yaşıyor olacaktı. Şimdi onu düşünüyorum. Bunlar gelmiş ne önemi var ki, bebeğim öldükten sonra" diyerek gözyaşı döktü. Bebeğini yeterince besleyemediğini belirten gözü yaşlı anne "Ben kendim yiyecek bir şey bulamıyordum ki, sütüm olsun. Kuru ekmekle, çayla insanın göğsüne süt gelir mi? Mama bile alamıyordum. Bu zamana kadar idare ettim. Çok zayıftı bebeğim. Kilo alacağına kilo veriyordu. Açlıktan öldü bebeğim beslenemedi. Benim garibanlığımı sefilliğimi görün. Yardım getirdiler. Allah Razı olsun. Hiç olmazsa diğer çocuklarım bir yemek yüzü görürler" dedi.

"BİR HAFTA ÖNCE KARDEŞİ YERE DÜŞÜRDÜ"

Ölen Kübra Bakırcı'yı yere düşürdükleri yönündeki iddialar üzerine de acılı anne Necla Bakırcı, "Bir hafta önce büyük oğlum 3.5 yaşındaki Mirali ölen kardeşi ile oynarken yere düşürdü. Hemen yerden kaldırdım bebeğimi. Ağlamadı bile. Bebeğimin başka bir sorunu yoktu. Besleyemedim" dedi. Baba Murat Bakırcı da, "Benim çocuğum açlıktan ve sefaletten öldü. Hastanede bize çocuğun midesi boş dediler. Eğer ben sağlam olsaydım çocuğum yaşıyor olacaktı. Bakamıyorum çocuklarıma, yetemiyorum sakatım çünkü. İçim yanıyor. Benim çocuğum niye ölsün. Yardım getirenlerden Allah Razı olsun. Çocuklarım sevindi" dedi.

MAHALLEDE DURUMU EN KÖTÜ AİLE

Cumhuriyet Mahellesi Muhtarı Ali Değirmenci ise Bakırcı ailesinin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki durumu en kötü aile olduğunu söyledi. Öte yandan Tekkeköy İlçe Kaymakamı Köksal Şakalar'da, Bakırcı ailesine 2005'den itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla yardımda bulunulduğunu belirterek şöyle konuştu

"Aileye vakıf kanalıyla, 2005 yılından bu yana 10 bin TL'nin üzerinde maddi yardımda bulunuldu. Ayrıca yakacak gibi ayni yardımlar da yapıldı. Yardımlarımız müracaat doğrultusunda yapılıyor. Bazen müracaat edilmediği için yardım yapılmamışta olabilir. Şuanda da aileye yapılacak yardımlarla ilgili de bana gelen bir müracaat olmadı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Ayağa Kalktı, 2,5 Aylık Kübra'yı Kaybeden Aileye Yardım Yağıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement