"Türkiye'de Ticari Havacılık Tarihi Sergisi" Tav Galeri'de - Son Dakika
Güncel

"Türkiye'de Ticari Havacılık Tarihi Sergisi" Tav Galeri'de

"Türkiye\'de Ticari Havacılık Tarihi Sergisi" Tav Galeri\'de

TAV Galeri, ünlü ressam Cumhur Koraltürk'ün Türkiye'de ticari havacılık tarihini konu alan yağlıboya tablolarını yolcularla buluşturdu.

20.02.2013 14:47

TAV Galeri, ünlü ressam Cumhur Koraltürk'ün Türkiye'de ticari havacılık tarihini konu alan yağlıboya tablolarını yolcularla buluşturdu. Sergi açılışına Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Başmüdürü Celal Özuğur ile TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü katıldı.

Yapılan açıklamaya göre, TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bulunan kültür sanat platformu TAV Galeri'nin ev sahipliği yaptığı "Türkiye'de Ticari Havacılık Tarihi" sergisi, çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle açıldı.

FlyService CEO'su Gökhan Sarıgöl tarafından ünlü ressam Cumhur Koraltürk'e yaptırılan ve 1950-2012 yılları arasında İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa Havalimanı'na inen uçakların yağlıboya tablolarından oluşan sergi Türkiye sivil havacılık tarihine ışık tutuyor.

Açıklamaya göre, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu, sergi açılışında yaptığı konuşmada, ticari havacılık tarihinin resmedilerek değerli eserler ile yeni nesillere aktarılmasının önemine dikkati çekerek, "Gelecek nesillere tarihi taşıyan bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ederim. TAV'ın sanata ve sanatçıya verdiği değer de her türlü övgüyü hak ediyor" dedi.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ise, "TAV Havalimanları olarak, pek çok farklı milletten yolcunun bir araya geldiği dış hatlar terminalinde bir kültür sanat platformu oluşturmak hedefiyle kurduğumuz TAV Galeri'de bu önemli sergiyi ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Cumhur Koraltürk'ün fırçasıyla hayat bulan ve ülkemizin ticari havacılık tarihini ortaya koyarak havacılığın Türkiye'deki gelişim ve değişimine ışık tutan bu tabloların yolcularımız tarafından ilgiyle karşılanacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

FlyService CEO'su Gökhan Sarıgöl ve ressam Cumhur Koraltürk ise konuşmalarında serginin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ifade etti.

Sergide başta Türk Hava Yolları olmak üzere Olympic Air'den Japan Airlines'a, Air France'dan British Airways'e kadar birçok havayoluna ait uçakların yağlıboya tabloları yer alıyor. DC10, F28 gibi farklı yolcu uçaklarının yağlıboya yorumlarından oluşan toplam 70 tablonun bulunduğu sergi, mart ayının ikinci haftasına kadar TAV Galeri'de ziyaret edilebilecek.

Denizci bir aileden gelen ünlü ressam Cumhur Koraltürk, guaj ve yağlıboya tablolarında genelde ulaştırma ana teması üzerinden gemilerle birlikte denizcilik ve sosyal hayatın tarihini resmediyor.

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Türkiye'de Ticari Havacılık Tarihi Sergisi' Tav Galeri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement