Türkiye'nin En Büyük Şarap Mahzeni Antalya'da - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Büyük Şarap Mahzeni Antalya'da

Türkiye\'nin En Büyük Şarap Mahzeni Antalya\'da

Antalya'da yapımında 17 kilo altın kullanılan Mardan Palace Hotel'de, Türkiye'nin en büyük şarap mahzeni oluşturuldu.

03.07.2013 10:26  Güncelleme: 10:33

Antalya'da yapımında 17 kilo altın kullanılan ve 1.4 milyar dolara mal edildiği belirtilen lüks Mardan Palace Hotel'de, 11 ülkeden dünyanın en iyi 78 şarap firmasının 168 çeşit ve 6 bin şişeden fazla şarabıyla Türkiye'nin en büyük şarap mahzeni oluşturuldu.

Antalya'nın Kundu bölgesinde Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolar harcama ile inşa edilen ve 'dünyanın en lüks oteli' olarak nitelendirilen Mardan Palace Otel'de oluşturulan ve 'Kralların Mahzeni' adı verilen şarap mahzeninde dünyaca ünlü birçok şarap markası yer alıyor. Mahzende 11 ülkeden, 78 farklı şarap üreticisinin ürettiği 168 çeşit seçkin şarap bulunuyor. Dünyanın sayılı şarap mahzenleri arasında gösterildiğini belirten şarap uzmanı 'sommelier' Fikret Kedan, mahzenin Fransa'daki Bordeaux bölgesindeki tarihi şatoların mahzenlerinin ilham alınarak, otantik çizgiler ve yüksek teknolojiyle dizayn edildiğini söyledi.

Profesyonel 'sommelier' ekibi tarafından kör tadım tekniğiyle şarap seçimlerinin yapıldığını anlatan Fikret Kedan, özel meşe ağaçlarından üretilmiş saklama hazneleri, ısı geçirmez cam duvarlar, şarabın özelliğine göre ısı kontrolü sağlayan iklimlendirme ünitelerinin bulunduğu mahzende, dünyanın en iyi şarabı kabul edilen, Fransa'da 1855 yılında yapılan ilk sınıflandırmada birinci grupta yer almış Chateau Lafite Rotschild, Chateau Latour, Chateau Haut-Brion ve Chateau Margaux şaraplarının yanı sıra Chateau Mouton-Rothschild, Chateau La Fleur Petrus, Chateau d'Yquem, Opus One, Tenuta San Guido, Lois Roede-rer, Dom Perignon gibi ünlü markaların görsel bir şölen oluşturduğunu kaydetti.

Bu markalar arasında Kings Wine (Kralların Şarabı) olarak tarihe geçen ve müzayedelerde rekor ücretler karşılığında alıcı bulan Chateau Lafite-Rothschild'ın en çok dikkati çeken şaraplardan olduğunu anlatan Kedan, fiyatların da 70 TL'den başlayıp 23 bin liraya kadar çıktığını dile getirdi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Büyük Şarap Mahzeni Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement