Türkiye'ye Yapılacak En Büyük Kötülük - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Yapılacak En Büyük Kötülük

Türkiye\'ye Yapılacak En Büyük Kötülük

TİB'deki ihanet ortaya çıktı

24.01.2015 08:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paralel yapının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda yaptıkları ihanet tek tek ortaya çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil, devletin kullandığı kriptolu telefonların dinlendiği ortaya çıktı. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta düğmeye basıldı. Aralarında TİB Başkan Vekili Osman Nihat Şen ile TÜBİTAK çalışanlarının da olduğu 24 kişi gözaltına alındı. Zanlılara yöneltilen suçlama ise şuydu: "Casusluk", "Devletin birliğini bozmak" ve "Kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlenmesi..." Peki devletin kriptolu telefonlarını dinleyen örgüt, elde ettiği verileri nerelere iletti?
Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmadaki bilirkişi raporuna göre, TÜBİTAK Uzay Enstitüsü uzmanları TİB'de inceleme yaptı. Kurumda YAHSAT uydusuna dönük alıcı ve verici 3 adet uydu anteni tespit edildi.

ENLEM BOYLAM ORTADA...

Antenlerin bulunduğu noktalar 39 derece 53 dakika 5 saniye Kuzey Enlemi, 32 derece 42 dakika 17 saniye Doğu boylamı olarak belirlendi. Bu antenin Dubai uydusu aracılığı ile yurt dışına veri gönderdiği tespit edildi... TİB'in bilgisayar ağında da dış bağlantı bulundu. Radio link adlı bu bağlantının kablosuz olduğu ve havadan iletişim kurduğu tespit edildi. Ayrıca radio linkin Ankara İncek'teki bir kuleye kurulan antenle çalıştığı öğrenildi. Antenin de seyyar konteynırdan kontrol edildiği ve verileri Ankara Ulus'taki santrale gönderdiği ortaya çıktı. Bilirkişi heyeti, İncek'teki kuleyi incelemek için bölgeye gitti. Ancak kulenin de konteynırın da yerinde olmadığı tespit edildi. Ancak konteynırda görevli 2 kişinin kimliği belirlendi. Tam bu noktada vahim bir bilgi edinildi. Zira 2 kişiden birinin Türk, diğerinin ise İngiliz olduğu dikkat çekti!

Sorgulanan iki görevli, çelişkili ifade verdi. Soruşturma derinleştirildi.

Kaynak : Takvim

Kaynak: StarGazete.com

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Yapılacak En Büyük Kötülük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement