Uaea Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Uaea Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı Sona Erdi

Uaea Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı Sona Erdi

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) Viyana’daki merkezinde bugün başlayan Yönetim Kurulu olağan toplantısı sona erdi.

23.09.2013 14:12

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) Viyana'daki merkezinde bugün başlayan Yönetim Kurulu olağan toplantısı sona erdi.

Toplantıda geçen hafta gerçekleşen yıllık Genel Kurul'da alınan kararların değerlendirildiği ve UAEA Genel Direktör Yukiya Amano'nın Yönetim Kurulu üyesi ülkelerin temsilcilerine genel kurulda görüşülen konular hakkında bilgi sunduğu belirtildi.

Bu arada Yönetim Kurulu dönem başkanlığına iki yıllık süre ile Vietnam daimi temsilcisi büyükelçi Thiep Nguyen oybirliğiyle seçildi.

Genel Kurul toplantısında rotasyon usulu  ile belirlenen Yönetim Kurulu'nun yeni üyeleri Avusturya, Bosna Hersek Cumhuriyeti, Finlandiya, Kenya, Peru, Katar, Slovakya, Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri, Venezuella ve Vietnam da kurula takdim edildi.

Amano toplantının açılış oturumunun ardından Yönetim Kurulu'nun yeni üyeleri onuruna resepsiyon verdi.

2008 ve 2009 arasında Yönetim Kurulu'nda asil üye olarak görev yapan Türkiye'nin rotasyon usulüne göre ancak 2016 Genel Kurul toplantsında yeniden üyeliğinin söz konusu olabileceği belirtildi.

Yönetim Kurulu'nda asil üye olarak iki yıllık süre ile görev yapan 35 ülkenin temsilcileri, toplantılara karar tasarısı sunabiliyor ve karar tasarıları üzerinde yapılan oylamalarda oy kullanabiliyorlar.

Türkiye, 2009'dan bu yana UAEA Yönetim Kurulu toplantılarına oy hakkına sahip olmayan gözlemci üye olarak katılıyor.

UAEA Yönetim Kurulu gelecek olağan toplantısının 25-29 Kasım tarihleri arasında kurumun Viyana'daki merkezinde yapılacağı bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uaea Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement