Uludağ Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Kızıl Yaşamını Yitirdi - Son Dakika
Güncel

Uludağ Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Kızıl Yaşamını Yitirdi

Uludağ Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Kızıl Yaşamını Yitirdi

Uludağ Üniversitesi eski rektörlerinden 78 yaşındaki Prof. Dr. Ayhan Kızıl geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

22.04.2015 10:22

Uludağ Üniversitesi eski rektörlerinden 78 yaşındaki Prof. Dr. Ayhan Kızıl geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Kızıl, Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurdan Kızıl'ın eşi ve Bursaspor eski başkanlarından TFF eski yöneticilerinden Levent Kızıl'ın babasıydı.

Uludağ Üniversitesi'nde 1992-2000 yılları arasında rektörlük görevini yürüten 2 çocuk babası  Prof. Dr. Ayhan Kızıl, dün gece oğlu Uludağ İçecek Genel Müdür Yardımcısı Ömer Kızıl'ın evinde yemek yedikten sonra rahatsızlandı. Acıbadem Bursa Hastanesi'ne kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği bildirilen Prof. Dr. Kızıl yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurhan Kızıl ile evli olan Prof.Dr. Ayhan  Kızıl, Bursaspor Kongre ve Divan Kurulu üyesiydi.

Oğlu Levent Kızıl Bursaspor Kulüp Başkanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu yöneticiliği yapan Prof.Dr.Ayhan Kızıl, yarın Bursa'da düzenlenecek tören ile toprağa verilecek.

ÖZGECMİSİ

Uşak'ta 1937 yılında dünyaya gelen Ayhan Kızıl, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni, 1962 yılında bitirdi. Askerlik hizmetinin ardından 1964'te Federal Almanya'ya giderek Dannenberg kentinde genel cerrahi dalında çalıştıktan sonra 1966-1972 yıllarında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde genel cerrahi uzmanlık eğitimi yaptı. 1974'te İstanbul Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Bursa Tıp Fakültesi'ne geçti. Bu fakültede 1976'da genel cerrahi doçenti, Mayıs 1982'de Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Kasım 1982'de de profesörü oldu. 5 Mayıs 1985'te Tıp Fakültesi dekanlığına getirildi. Bu görevi, 18 Ağustos 1992'e değin üç dönem sürdürdü. 20 Ağustos 1992'de Uludağ Üniversitesi rektörlüğüne atandı. Daha sonra yeniden aday gösterildi ve YÖK tarafından iki kez daha rektörlüğe getirildi, bu görevini de 7 Ağustos 2000 tarihine kadar sürdürdü. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludağ Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Kızıl Yaşamını Yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement