Ürdün Kralı 2. Abdullah'tan Af Kararı - Son Dakika
Güncel

Ürdün Kralı 2. Abdullah'tan Af Kararı

Ürdün Kralı 2. Abdullah\'tan Af Kararı

Ürdün Kralı 2.Abdullah, geçen ay akaryakıt zammını protesto etmek için düzenlenen gösterilerde tutuklananların serbest bırakılması için hükümete kanuni işlemleri başlatması talimatını verdi.

11.12.2012 03:07

Ürdün Kralı 2. Abdullah, geçen ay akaryakıt zammını protesto etmek için düzenlenen gösterilerde tutuklananların serbest bırakılması için hükümete kanuni işlemleri başlatması talimatını verdi.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA, Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Semih el-Muayita'nın, hükümetin Kral 2. Abdullah'ın emrini yerine getirmek için kanuni işlemleri başlatacağını duyurdu.

Gösterilerde tutuklananlardan bazılarının serbest bırakılmadığını ifade eden Muayita, "116 tutuklu serbest bırakıldı. Adam kaçırma, alıkoyma ve adi suçlardan dolayı tutuklanan 13 kişi dışında tutuklu kimse kalmadı" dedi.

Hükümetin barışçıl eylemlere saygı duyduğunu ve kanun ile anayasa gereğince isteklerini dile getirmenin hakları olduğunu belirten Muayita, "Hükümet, ifade özgürlüğü ve toplanmanın anayasa gereğince insanın en doğal hakkı olduğunun farkında" diye konuştu.

Ürdün Hükümeti'nin 13 Kasım'da akaryakıta yaptığı zam protestolara neden olmuştu.

Muhabir: Ahmed el-Mısri/Safiye Karabacak- Bülent Şahin Erdeğer

Yayıncı: Tarkan Demir - AMMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ürdün Kralı 2. Abdullah'tan Af Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement