Üretime Ara Verilerek İzne Gönderilen 900 İşçi, Fabrikaya Sahip Çıkmak İçin Toplandı - Son Dakika
Güncel

Üretime Ara Verilerek İzne Gönderilen 900 İşçi, Fabrikaya Sahip Çıkmak İçin Toplandı

Üretime Ara Verilerek İzne Gönderilen 900 İşçi, Fabrikaya Sahip Çıkmak İçin Toplandı

Hatay'ın Payas İlçesi'nde faaliyet gösteren Nurs Demir Çelik Fabrikası, üretimi durdurarak 900 işçisini ücretli izne gönderdi.

14.12.2015 17:56

Hatay'ın Payas İlçesi'nde faaliyet gösteren Nurs Demir Çelik Fabrikası, üretimi durdurarak 900 işçisini ücretli izne gönderdi. Aileleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen işçiler, 'İşyerimizi ve işimizi geri istiyoruz' yazılı pankartlar taşıdı.

Nursan Grup bünyesinde 30 yıldır faaliyet gösteren demir çelik fabrikasında çalışırken ücretli izne gönderilen işçiler, aileleriyle Sokululu Mehmet Paşa Külliyesi'nde toplandı. 'Nursan Grup Çalışanları Dayanışma Platformu', 'Babalarımızın işyeri kapanmasın', 'İşyerimizi ve işimizi geri istiyoruz' yazılı pankartlar taşıyan işçilere Payas Belediye Başkanı AK Partili Bekir Altan ile Dörtyol Belediye Başkanı MHP'li Yaşar Toksoy da destek verdi.

Yıllardır çalıştıkları fabrikaya sahip çıkma adına toplandıklarını belirten işçiler, "Fabrikamızın üzerine kurulmuş bir oyundur, bunu başarmak istediler ama buna biz işçiler olarak izin vermeyeceğiz. Biz devletimize güveniyoruz, bu oyuna izin vermeyecektir. Hepimizin kredi borçları, taksitleri var ödeyemiyoruz. Şu an ne olacağımızı da kimse bilmiyor" diye konuştu.

Bekir Altan ise yaşanan durumdan dolayı üzüntülü olduklarını söyledi. Yaşar Toksoy da Nursan Grup'un binlerce kişiyi istihdam etmesinin bölgede cami, okul, köprü yaptırarak birçok sosyal projeye imza attığını kaydetti.

Şirket yetkilileri işçilerin içeride olan izinlerini kullandırttıklarını belirtirken, detaylı açıklamanın daha sonra yapılacağını kaydetti. - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üretime Ara Verilerek İzne Gönderilen 900 İşçi, Fabrikaya Sahip Çıkmak İçin Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement