Uzunköprü'de 4 kişinin öldürülmesi davasında mütalaaya ağırlaştırılmış müebbet istendi - Son Dakika
Güncel

Uzunköprü'de 4 kişinin öldürülmesi davasında mütalaaya ağırlaştırılmış müebbet istendi

Uzunköprü\'de 4 kişinin öldürülmesi davasında mütalaaya ağırlaştırılmış müebbet istendi

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde, 4 kişilik ailenin evlerinde silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan Berk Erdoğan (26), hakkında mütalaasını veren savcı, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Olayın ardından gözaltına alınan Erdoğan'ın evinde yapılan aramada 1000'e yakın mermi ve kanlı elbiseler bulundu. İddianamede, cinayetlerin işlenme nedeninin öldürülen Anıl Güner'in altınları olduğu iddia edildi. Duruşmada savcı, Erdoğan'ın 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını talep etti.

18.07.2023 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE'nin Uzunköprü ilçesinde, 4 kişilik ailenin evlerinde silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan Berk Erdoğan (26), hakkında mütalaasını veren savcı, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Uzunköprü ilçesi Elmalı köyünde, 29 Mart 2022 sabahı kooperatiften gelen görevliler, çiftçilik ve besicilik yapan Güner ailesi süt getirmeyince telefonla aradı. Aileye ulaşamayan görevlinin yönlendirmesiyle eve giden kişi, açık kapının hemen girişinde Anıl Güner'i (26) ölü bulunca durumu köylülere bildirdi. Eve giren köylüler, Mehmet Güner'in (55) yatak odasında, eşi Filiz Güner'in (47) mutfakta, aynı adı taşıyan babası Mehmet Güner'in (76) de aynı bahçe içinde bulunan kendi evinin önünde cesetleriyle karşılaştı. Olay gecesi evde arbede yaşandığı ve bu sırada yüzü kesici aletle kesilen Anıl Güner'in vücuduna isabet eden 6 mermi ile hayatını kaybettiği belirlendi. Şüphelilerin, Mehmet Güner'e ise evin içinde başına tek el ateş ettikleri, eşi Filiz Güner'in müdahale etmesi üzerine de kendisini darbedip, başından tek el ateş ederek öldürdüğü, bahçe içindeki evinde bulunan dede Mehmet Güner'i de sırtından 2 mermiyle öldürdükleri belirlendi.

EVİNDE 1000 MERMİ VE KANLI ELBİSELER BULUNDU Olayın ardından, Elmalı köyünden olan ve bir süre önce evlenip Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine yerleşen Berk Erdoğan, motosiklet ile Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde yol kontrolleri sırasında yüzü ve ellerindeki yara izleri üzerine durduruldu. Polislere kaza yaptığını ve yaraların bu yüzden olduğunu öne süren Erdoğan, gözaltına alınarak, Uzunköprü'ye getirildi. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadesine başvurulan Erdoğan, olay günü köyde olmadığını, olaydan haberi olmadığını ve Çorlu'da bulunduğunu iddia etti. Erdoğan'ın Çorlu'daki evinde yapılan aramada 1000'e yakın mermi, boş şarjörler, kanlı elbiseler bulundu. Erdoğan'ın ayakkabısının altında ve içinde cam kırıkları olduğu da belirlendi. Kanlı olan motosikletinden ve elbiselerden de örnekler alındı.Jandarmanın yaptığı çalışmada 'sarı' lakabıyla bilinen Berk Erdoğan'ın, olay günü Elmalı köyünde bulunduğu baz istasyonu kayıtlarından tespit edildi, ev ve bahçede de ayakkabı izleri tespit edildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erdoğan, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.  ALTINLARI ALMAK İÇİN EVE GİRDİĞİ İDDİASIİddianamede yer alan, cinayetlerin işlenme nedeninin ise öldürülen Anıl Güner'in, çevresine "1 milyonum vardı, altın alıp yatırım yaptım. 900 altınım var, daha alacağım. Paramla yeni yatırımlar yapacağım"diye çevresinde konuştuğu, Berk Erdoğan'ın da bu para ve altınları almak için eve gittiği iddia edildi.Hakkında 'Birden fazla kişiyi tasarlayarak öldürmek' suçundan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Berk Erdoğan, Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5'inci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Berk Erdoğan, jandarma nezaretinde getirilirken, öldürülen ailenin yakınları ve avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmaya, Berk Erdoğan'ın tutuksuz yargılanan eşi Cansu E. ise katılmadı. Duruşmada davacı ailenin avukatları Berk Erdoğan'ın maktulleri tasarlayarak öldürdüğünü bu nedenle en üst sınırdan cezalandırılması gerektiğini bildirdi.Duruşmada mütalaasını veren savcı, Berk Erdoğan'ın 'Birden fazla kişiyi tasarlayarak öldürme' suçundan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini,  eşi Cansu E.'nin de delilleri yok etme ve yardım suçundan cezalandırılmasını talep etti.SUÇU İŞLEMEDİĞİNİ SAVUNDUBerk Erdoğan ise mütalaa üzerine söz alarak, üzerine atılı suçu işlemediğini iddia etti. Erdoğan'ın avukatı da müvekkilinin evli ve bakmakla yükümlü bir ailesi olduğu, delilleri karartma gibi bir imkanı olmadığı için adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep ederken, mütalaa hakkında savunma yapmak için ek süre istedi. Mahkeme, sanık avukatının savunma hazırlamaları için duruşmayı 7 Kasım'a ertelerken,  Berk Erdoğan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uzunköprü'de 4 kişinin öldürülmesi davasında mütalaaya ağırlaştırılmış müebbet istendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement