Vahşi Cinayet 250 Güvenlik Kamerası Görüntüsü İncelenerek Çözüldü - Son Dakika
Güncel

Vahşi Cinayet 250 Güvenlik Kamerası Görüntüsü İncelenerek Çözüldü

Vahşi Cinayet 250 Güvenlik Kamerası Görüntüsü İncelenerek Çözüldü

Adana'da 50 yaşındaki Osman Salih Savaşoğlu'nun tabancayla üç kurşunla vurulup, boğazı kesilerek öldürülmesi olayı 250 farklı güvenlik kamerası görüntüsü incelenerek çözüldü.

04.01.2012 12:03

Adana'da 50 yaşındaki Osman Salih Savaşoğlu'nun tabancayla üç kurşunla vurulup, boğazı kesilerek öldürülmesi olayı 250 farklı güvenlik kamerası görüntüsü incelenerek çözüldü. Jandarma ekipleri, Osman Salih Savaşoğlu'nu av arkadaşı 33 yaşındaki İsa Uçak'ın öldürdüğünü ortaya çıkardı. 17 Aralık 2011'de Merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki Dörtler Köyü'nde yarı çıplak halde bir erkek cesedi buldu. Jandarma, tabancayla 3 yerinden kurşunlanıp, bıçakla boğazı kesilerek öldürülen cesedin kimliğini tespit edip, cinayet zanlısını yakalamak için çalışmalarına başladı. Jandarma ekipleri, öldürülen kişinin pantolonunun avcıların giydiği kıyafete benzemesinden hareket ederek, Avcılar Derneği ve civardaki av meraklılarıyla görüşmeler yaptı. Öldürülen kişinin Osman Salih Savaşoğlu olduğu saptandı.Savaşoğlu'nun ailesi ve arkadaş çevresiyle görüşme yapan ekipler, kurbanın olaydan bir gün önce yakınlarına, Bir arkadaşımla Atatürk Parkı'nda görüşeceğim dediğini öğrendi. Merkez Seyhan İlçesi Atatürk Caddesi ve Atatürk Parkı çevresindeki işyerlerini tek tek tarayan jandarma ekipleri, yaklaşık 250 ayrı güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Osman Salih Savaşoğlu'nun en son Atatürk Caddesi'nde bir işyerinin önünden geçerken İsa Uçak ile yan yana sohbet ederek yürüdüklerini tespit etti.

Cinayet şüphelisi olarak özel güvenlik elemanı İsa Uçak'a ulaşmayı başaran jandarma ekipleri, zanlıyı gözaltına alıp, sorguladığında cinayeti aydınlattı. Sorgusunda cinayeti itiraf eden Uçak, Osman Salih Savaşoğlu ile yaklaşık 2 yıl önce balık avlarken tanıştım. Zaman zaman görüşüyorduk. Olay günü de Atatürk Parkı'nda bir süre sohbet ettik. Daha sonra, birlikte olayın meydana geldiği Dörtler Köyü'ne gittik. Burada yeni aldığım ruhsatsız tabancayla deneme atışları yaptık. Osman Savaşoğlu tabancamı istedi. Ben de vermek istemeyince polise ihbar etmekle tehdit etti. Bunun üzerine vücuduna 3 el ateş ettim. Ölmediğini, silah seslerini de kimsenin duymadığını fark edince, kesin öldürmek için otomobilimin bagajındaki bıçağı alıp boğazını 2 yerden kestim. Ölene kadar da başında bekledim. Sonra kimliğinin ortaya çıkmaması için arabasının ruhsatını, cep telefonu ve özel eşyalarını aldım ve yaktık diye ifade verdi.

İfadesinde cinayeti soğuk kanlılıkla anlatan İsa Uçak, olayda kullandığı tabanca ve bıçağı attığı yeri de göstererek jandarma ekiplerine teslim etti. Uçak, kasten adam öldürmek suçundan çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vahşi Cinayet 250 Güvenlik Kamerası Görüntüsü İncelenerek Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement