Vahşi Cinayet Rize'de Kınandı - Son Dakika
Güncel

Vahşi Cinayet Rize'de Kınandı

Vahşi Cinayet Rize\'de Kınandı

20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesi tüm Türkiye’yi ayağa kaldırırken, Rize’de sosyal medyada örgütlenen bir grup, bu cinayeti yürüyüş ve sloganlarla kınadı.

16.02.2015 15:06

20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesi tüm Türkiye'yi ayağa kaldırırken, Rize'de sosyal medyada örgütlenen bir grup, bu cinayeti yürüyüş ve sloganlarla kınadı.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik guruba; Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın eşi, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı'nın eşi ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi destek verdi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde başlayan yürüyüş Rize Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Yürüyüş boyunca Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatıldı. Burada toplanan kalabalık bir basın açıklaması yaptı.

Toplanan kalabalık adına basın açıklaması yapan Ebru Çelik, Cumartesi günü acı bir haberle sarsıldıklarını söyleyerek, "Özgecan Aslan henüz 20 yaşında bir üniversite öğrencisiydi. Gencecik bir kızdı. Bindiği minibüste bıçaklandı, sonra yakıldı. Daha sonra bir dere yatağına atıldı. Kadın cinayetlerine bir yenisini ekledik. Utandık mı? Sanmıyorum. Son mu olacak; hiç sanmıyorum. Susmayın, sessiz kalmayın, şiddete ortak olmayın. Biz kadınlar ananız, yeri gelir babanız, bacınız, kızınızdır. Bir kadına ne verirseniz onu daha büyük bir hale getirir. Bir sebze verirsiniz size yemek yapar, bir ev verirsiniz size yuva yapar, bir gülücük verirsiniz size kalbini sunar. Bir kadına çamur atarsanız sizi bataklıkta boğar" dedi.

Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı ise, evladını kaybetmiş biri için avutacak bir sözün olmadığını söyleyerek, "Yaranız benim gönlümde de ince ince kanıyor. Dualarım Özgecan kızımızladır. Allah'tan rahmet diliyorum. Tarsus'taki bu olayla tüm kalplerimiz öldü. Özgecan benim kızımla aynı yaşta. Bıçaklandı ve yakıldı. Böyle bir vahşeti insanlar nasıl yapabiliyor hayretle karşılıyorum. İnşallah tekrarları olmaz, olamaması için buradayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kısa bir tiyatro oynanarak kadına şiddet teması işlendi ve sloganlar atan gurup sessizce dağıldı. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vahşi Cinayet Rize'de Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement