Vali Erol Festivaller Şehri Elazığ Başkan Selmanoğlu Üzüm Ve Orciği Dünyaya Tanıtacağız - Son Dakika
Güncel

Vali Erol Festivaller Şehri Elazığ Başkan Selmanoğlu Üzüm Ve Orciği Dünyaya Tanıtacağız

Vali Erol Festivaller Şehri Elazığ Başkan Selmanoğlu Üzüm Ve Orciği Dünyaya Tanıtacağız

Şehrimizin Tanıtımı Ve İlimize Önemli Oranda Ekonomik Girdi Sağlayacak 2. Uluslararası Üzüm Ve Orcik Festivali Düzenlenen Törenle Başladı.

26.09.2011 22:29

Şehrimizin tanıtımı ve ilimize önemli oranda ekonomik girdi sağlayacak 2. Uluslararası üzüm ve orcik festivali düzenlenen törenle başladı.

Viroloji Parkındaki törene Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, F.Ü Rektörü Ahmet Feyzi Bingöl, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleriyle kalabalık bir topluluk katıldı.

Elazığ'ın festivallerle adından söz ettirdiğini belirten Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, üzüm ve orciği dünya pazarına sunmak amacıyla bu tür organizasyonları yaptıklarını ifade etti.

Viroloji Parkında düzenlenen festivalde ilk olarak Mehter takımı izleyenlere güzel bir müzik ziyafeti sundu. Ardından törene katılanlara üzüm ve orcik ikram edildi.

2. Üzüm ve Orcik Festivali kapsamında Viroloji Parkında gerçekleşecek etkinliklerde; Mehter Takımı konseri, Çayda Çıra Derneği Musiki dinletisi, Elazığ Musiki Konservatuarı konseri, Elazığ Kültür ve Musiki Derneği dinletisi, EFTUD Derneği sahne alacak. 30 Eylül Cuma akşamı ise ulusal sanatçı Soner Sarıkabadayı hemşerilerimizle buluşacak.

BAŞKAN SELMANOĞLU: HER ŞEHİR BİR SİMGEYLE TANINIR

Her şehrin bir simgeyle tanındığını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, festivalin geçen yıl coşkuyla geçtiğini bu yıl ki organizasyonların daha çok olduğunu ifade ederek açıklamasında şunları söyledi:

"Göreve geldiğimiz 2004 yılından itibaren ilimizin tanıtımına büyük önem verdik. Sanat ve kültür şehri olan Elazığ'da sayısız hizmetlere imza attık. Bizler biliyoruz ve şuna inanıyoruz ki Belediyecilik hizmetleri sadece alt ve üst yapı hizmetleriyle sınırlı değildir. Güzel ülkemizde her şehir bir simgeyle adından söz ettirir. İlimiz ise başta üzümü ve orciği olmak üzere Türkiye'de adından söz ettirmektedir. Üzüm üreticilerinin yanında olmak ve onların ürünlerini dünya pazarına sunmak amacıyla düzenlediğimiz festivalimiz oldukça verimli geçecektir.

Bir hafta sürecek etkinliklerimiz de her gün farklı bir programı sizlere sunacağız. Şehrimizin kültür ve musiki dernekleri her gün burada hemşerilerimizle buluşacak ve eşsiz bir müzik ziyafeti sunacaklar.

Aynı zamanda her gün saat 11.00 ile 23.00 saatleri arasında kıymetli hemşerilerimize çeşitli ikramlarda bulunacağız. Şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak festival kapsamında 30 Eylül Cuma akşamı da Ulusal sanatçı Soner Sarıkabadayı Üniversite şenlik alanında sizlerle bir araya gelecek.

Aynı akşam üzüm yetiştiricilerimiz ürünlerini sergileyecek ve yarışma tertiplenecek. Birinci olan yetiştiricimize bizler de hediyesini takdim edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 26 Eylül - 02 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 2. Uluslararası Üzüm ve Orcik Festivali'nin hayırlı olmasını dilerim."

VALİ EROL: FESTİVALLER ŞEHRİ ELAZIĞ

Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ'ın marka değerini artırmak adına bu festivallerin önemli olduğunu kaydetti. Vali Erol, Elazığ Belediyesinin gerçekleştirdiği bu tür organizasyonlarla şehir insanlarının gönlünde taht kurduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Erol, Başkan Selmanoğlu ve beraberindeki heyet, şehrin meşhur orciğini kendi elleriyle yaptılar. Daha sonra protokol üyeleri kazanda kaynayan bulamacı karıştırdılar. Bu keyifli anlardan sonra protokol üyeleri köylerin oluşturduğu stantları gezdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Erol Festivaller Şehri Elazığ Başkan Selmanoğlu Üzüm Ve Orciği Dünyaya Tanıtacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement