Vali Kıraç: Bu Olaylar Diyarbakır'a Yakışmadı - Son Dakika
Güncel

Vali Kıraç: Bu Olaylar Diyarbakır'a Yakışmadı

Vali Kıraç: Bu Olaylar Diyarbakır\'a Yakışmadı

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, iftar çadırına saldırı olayının Diyarbakır'a hiç yakışmadığını söyledi.

16.07.2014 17:50  Güncelleme: 08:59

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin (GGC) Sümer Parktaki Cemiyet lokalinde GGC Başkanı Veysi İpek ve Başkan yardımcısı Fahrettin kanat tarafından karşılanan Vali Kıraç, gazetecilerle tek tek tokalaşarak hal hatır sordu.

Gazetecilerin soruları üzerine Vali kıraç yerel ve genel gündemle alakalı açıklamalarda bulundu. Diyarbakır basınının çok güçlü olduğunu kaydeden Vali Kıraç, bu gücün Diyarbakır'ın kalkınmasında el birliği yapılması gerektiğini dile getirdi.

Sur ilçesindeki iftar çadırının basılıp ortalığın dağıtılması olayının Diyarbakır'a yakışmadığını kaydeden Vali Kıraç, "Kesinlikle Diyarbakır'a yakışmayan bir davranıştı. Diyarbakır misyonu olan bir şehirdir. Belediye fakirler için çadır kurmuş her gün başka bir hayırsever masrafı üstleniyor. Olay günü de yemeği ABD Başkonlosloğu üstlenmiş bildiğimiz kadarıyla ve biz şiddetin olduğu hiçbir davranış ve faaliyet mantıklı değildir. İnsanlar, STK'lar yanlış bir şey varsa çıkıp bunu izah edecekler ancak çıkıp ortalığı dağıtmayı tasvip etmiyoruz. Diyarbakır'ın bu tür konularda daha soğukkanlı olması gerekiyor" dedi.

OLAYLARLA İLGİLİ İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Olaylarla ilgili hastanede tedavisi süren vatandaşların olduğunu kaydeden Vali Kıraç, olay ile ilgili görüntülerin izlendiğini ve şu ana kadar iki gözaltının olduğunu ifade ederek, "Konuyla ilgili tahkikat devam ediyor. Sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız" diye konuştu.

ÇOCUKLAR BAYRAMDAN ÖNCE BIRAKILABİLİR

Vali Kıraç, bir gazetecinin PKK'nın elindeki çocukların bayramda bırakıp bırakmayacakları ile ilgili istihbari bilgi olup olmadığını sorusuna "Bizde bekliyoruz bayramdan önce bırakılsalar iyi olur. Anneler perişan oldular. Yazık bu anneleri sakinleştirmek lazım. Çocuğun yeri annesinin kucağı ve okuludur"diye yanıt verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Vali Kıraç: Bu Olaylar Diyarbakır'a Yakışmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement