Vali Toprak, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin İftar Yemeğine Katıldı. - Son Dakika
Güncel

Vali Toprak, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin İftar Yemeğine Katıldı.

Vali Toprak, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği\'nin İftar Yemeğine Katıldı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu'nun verdiği iftar yemeğinde, "Ramazan günlerin getirdiği bu güzel atmosfere, aslında 365 gün ve her zaman ihtiyacımız var.

12.07.2013 19:30  Güncelleme: 19:31

Bu güzel günlerle birlikte tüm vatandaşlarımız arasında oluşan o sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberliğin buradan dalga dalga yayılmasını da can-ı gönülden diliyoruz."dedi.

Devlet ve Turizm Eski Bakanı Işılay Saygın ile İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray ve oda başkanlarının da katıldıkları yemekte konuşan İzmir Valisi Toprak,

"Hepinizi bu güzel günde, bu güzel akşamda saygıyla ve hürmetle selamlıyorum. Ben de bugün burada sayın başkanımızın davetine, bu bereket ocağındaki iftara katılmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek istiyorum. Esnaflarımızın ocağı, bereket ocağıdır. Biz çünkü onu görüyoruz ve biliyoruz ki "alın teriyle yoğrulmuş inancın orada ürünü" var ve bu ürün sayesinde, bu güzellikler oluşuyor. Onun için Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi; ahiliğin önemli düsturları, ahlak ilkeleri var; inanmışlık, güvenmişlik var. Tüm bu ilkeler çerçevesinde, esnafımız geçmişten aldığı güçle; bugün ve geleceğe çok iyi bir şekilde bakıyor ve hazırlanıyor. Bu güzellikleri, tüm insanımıza da yaşatıyor. Onun için bu anlamlı günde, bu güzel mübarek ayda, bu Ramazan gününde esnafın ocağında olmak; ayrı bir zevk, ayrı bir güzel duygu olsa gerek. Onun için, bu güzel duyguyu yaşattıkları için, Sayın Başkanımıza ve değerli mesai arkadaşlarına şükran duygularımı sunmak istiyorum.

Evet biz bu güzel günlerle kendimize dönüyoruz, birbirimizi hatırlıyoruz. Sevgiyi, kardeşliği, dostluğu, barışı hatırlıyoruz. Birbirimizi içten ve gönülden, yürekten sevmeyi, bu güzel günlerde bir kez daha hatırlıyoruz. Onun için bu güzel günlerin getirdiği bu güzel atmosfere, aslında 365 gün ve her zaman ihtiyacımız var. Bu güzel günlerle birlikte oluşan atmosferin, ülkemizde tüm vatandaşlarımız arasında, 76 milyon arasındaki o sevgi, kardeşlik, birlik, beraberliğin ve burada bu birlik adı altında dalga dalga yayılmasını da can-ı gönülden diliyoruz.

Evet, ülkemiz güçlü ve güzel bir ülke. İnsanlarımız, milletimiz güçlü. Her şeyimiz güzel, yeter ki biz birbirimizi anlamayı, dinlemeyi ve birbirimize saygı göstermeyi bilebilelim. İnşallah her şey, bu güzellikler içerisinde daha güzel olacaktır. Ve bu güzel günler, bize en güzel duyguları yaşatıyor.

Bu güzel ocağın unsurları bizim ülkemizin, milletimizin her bir neferinin, her bir kültürünün ortaklaşa oluşturduğu bu geleneklerimizin ve inançlarımızın ortaya çıkardığı bu güzellikler; bizi de yaşatıyor ve geleceğe de daha iyi bakmamızı sağlıyor. Ben inanıyorum ki bu güzel günlerle birlikte ortaya çıkan sorunlarımızı; birbirimize değer vererek, anlayarak daha iyi bir şekilde çözeceğiz ve geleceğe güvenle bakmaya devam edeceğiz.

Ben, burada bulunmaktan bahtiyarım. Benim babam da bir esnaf idi. Biliyorum buradaki sizlerin, değerli esnaf arkadaşlarımızın, ticaret erbaplarının hangi zorluklarla karşılaştığınızı, ne gibi olumsuzluklara katlandığınızı ve geleceğe ne kadar dimdik ayakta durmak için, insanlığa hizmet etmek için, insanlar arasındaki o güzel kardeşliği bereket ocağında yeşertmek için ne gibi sıkıntılar içerisinde, bu güzelliklere bakmaya çalıştığınızı biliyorum. Sizler, o sıkıntılar içerisinde birlik ve beraberliğinizi bozmuyorsanız o ocağın getirdiği güzelliktendir, dostluktandır, barıştandır, kardeşliktendir, birbirimize olan inançtandır.

Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Sayın Başkanım; bizleri, İzmir'in tüm dinamiklerini burada buluşturduğunuz için, bu güzelliği dalga dalga yaydığınız için size ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve buraya katılan siz değerli konuklarımız da tüm katkı sağlayanların da Ramazanını ve bu güzel gününü kutluyorum."dedi.

Vali Toprak, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin iftar yemeğinden sonra, Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkez Amirliği'ni ziyaret ederek, görevli polis memurları ile sohbet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Toprak, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin İftar Yemeğine Katıldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement