Vali Yılmaz Kazı Ekipleri İle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Vali Yılmaz Kazı Ekipleri İle Buluştu

Vali Yılmaz Kazı Ekipleri İle Buluştu

Burdur Valisi Nurettin YILMAZ'ın verdiği yemekte İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır'ın organizasyonuyla İlimizde kazı çalışmalarını yürüten Sagalassos, Hacılar ve Kibyra kazılarını yürüten ekipler bir araya geldi.

08.08.2013 01:32

İlk defa gerçekleştirilen toplantıyla ilgili İl Müdürü Mehmet TANIR ''Toplantının amacı, kazı ekipleri ve valiliğimiz arasındaki karşılıklı ilişkileri güçlendirmek hem de ortak çalışma ortamı oluşturmak ve bölgeyi bir bütün olarak ortaya koyabilmek için bilimsel bilgi alışveriş zemini oluşturmaktır.'' dedi.

Vali Nurettin YILMAZ ''Sizileri buraya davet ederek ilimizde gerçekleştirdiğiniz önemli kazı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür etmek istedik. Bilimsel çalışmalarda nasıl işbirliği yapabiliriz? Kazı ekiplerinin birbirleriyle görüşmelerini nasıl sağlayabiliriz. Bunları sizlerle görüşmek istedik. Burdur'da çok zengin eserlerimizi yeni bir müze açarak sergileme gayretimiz var. Buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ederim.'' Dedi.Müze yeri, insuyu mağarası çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kazı başkanları söz alarak bölgenin arkeolojik birikimi hakkında bilgi verdiler. Başkanlar kendi kazı çalışmaları ve ortak çalışma konsept hakkında görüşlerini ilettiler.

Burdur Valiliği İl Kültür Müdürlüğünün koordine ettiği toplantıda ortak bilgi platformu, ortak site oluşturulması üzerinde duruldu.

Toplantıya Vali Nurettin YILMAZ, Belediye Başkanı Sebahattin AKKAYA, Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi ÖZGÖDEK, Makü rektörü Mustafa SAATCI, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet TANIR ve Kazı başkanları katıldı.

Kazı başkanlarından, Sagalassosdan Kazı başkan vekili Jeoren POMBLAME, Kibyra'dan Doç. Dr. Şükrü ÖZÜDOĞRU, Hacılar'dan Prof.Dr. Gülsüm UMURTAK Prof.. Dr. Refik DURU, Bakanlık Temsilcileri , Şube Müdürü Pınar ARSLAN Katıldı. Toplantıya Kazı ekibinden ve protokolden oluşan yaklaşık 20 kişi ile bir araya gelindiği toplantı gelecekte ayrıntılı işbirliği veortak çalışma planlaması ile sonuçlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Yılmaz Kazı Ekipleri İle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement