Sönmez: Van Mevcut Stadı Hak Etmiyor - Son Dakika
Güncel

Sönmez: Van Mevcut Stadı Hak Etmiyor

Sönmez: Van Mevcut Stadı Hak Etmiyor

Belediye Vanspor'un Teknik Direktörü Cahit Yahya Sönmez, Van'daki mevcut şehir stadının bir an önce yıktırılması, gerektiğini söyleyledi.

08.11.2013 10:40  Güncelleme: 11:05

Van'daki yerli oyuncuların büyük yeteneklere sahip olduğunu ve sahip çıkılması halinde önemli başarılar elde edeceklerini anlatan Sönmez, "Bizim takımda; Mazlum, Maksut, Medeni, Sabahattin, Salih, Emrah, Osman, Taner gibi çok başarılı ve yetenekli oyuncular var. Türkiye Kupası maçında işte kaç yüzbin dolarlık oyunculara karşı ezilmeden oynadılar. Allah'ın izniyle ileride çok daha başarılı olacaklardır" dedi.

"37 YILLIK PROFESYONELLİK SERÜVENİM OLDU"

1959 Batman doğumlu olduğunu ve 1976 yılında Batman Petrol spor'da profesyonel futbola başladığını söyleyen Sönmez, futbolculuk ve hocalık serüvenine değinerek, "Batman Petrolspor'da 8 yıl forma giydim. Ardından Bandırmaspor'a geçerek burada 2 yıl futbol oynadım. Daha sonra 1 yıl da İzmir Tirespor'da ter döktüm. Tekrar Batman Petrolspor'a dönerek 2 yıl daha forma giydim. Ardından hocalık dönemim başladı. Önce Batman Petrolspor'un alt yapısının her kademesinde hocalık yaptım. Daha sonra üst takımda hocalık serüvenim başladı. 1999-2000 senesinde Batman Petrolspor'u play-off'e çıkardım. Rıdvan Dilmen'in Vanspor'da hoca olduğu ve Vanspor'un şimdiki Süper Lig olan 1. Lig'e çıktığı dönemdi. Sonraki süreçte şampiyon olarak yeni kurulan Bank Asya 1. Lig'e yükseldik. Bir sonraki sezon ise Şırnakspor'a gittim" dedi.

Şırnakspor lider durumdayken bu takımda ayrıldıktan sonra ikinci sıradaki takımın şampiyon olduğunu dile gteiren Sönmez, "16 haftada benim çalıştırdığım Şırnakspor sadece bir mağlubiyet aldı. İki beraberlik ve 13 galibiyet elde ettik. Ailevi nedenlerden dolayı ben Şırnakspor'da hocalığı bıraktım. Ben hocalığı bıraktığımda Şırnak liderdi ve ikinci sıradaki Adıyamanspor'a 14 puan takmıştık. Yerime Vanlı hoca Nevzat Şipal takımın başına geldi. Hiç unutmam o sezon 14 puan geride olan Adıyamanspor şampiyon oldu. Bir sonraki sezon ise Batman Belediyespor'u çalıştırdım. Daha sonra iki yıl ara verdim. Bunun nedeni de kurum çalışanı olduğum ve başka şehre gidemediğim içindi. 2006 ve 2008 sezonunda yeniden Batman Petrolspor'da hocalık yaptık. O sene de son maçımızda B.Vanspor'u yensek play-off'a gidecektik, ancak yenemedik. 2009-2010 yılında Batman'da bir amatör takımı çalıştırdım. Bu sezon ise B.Vanspor'a geldim" diye konuştu.

"İKİ KÖKLÜ TAKIMI YENMEK BÜYÜK BAŞARI"

Belediye Vanspor'da hocalık yaptığı 10 lig maçının 5'ini kazandıklarını, 3'ünde beraber kaldıklarını ve iki tanesinde de yenildiklerini belirten Cahit Yahya Sönmez, kupada ise Ege'nin iki köklü takımını yendiklerini dile getirdi. Sönmez, "Bildiğiniz gibi kupada üç maç yaptık. İlk maçta Siirtspor'a karşı bizde forma şansı bulmayan, yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktık ve kazandık. Diğer iki maçta ise Manisaspor ve Karşıyakaspor gibi Ege'nin köklü iki takımını mağlup ettik. Türkiye'de büyük bir ses yaptık. Futbolcularımız çok iyi bir hava yakaladı. Takım gittikçe rayına oturdu. Bu galibiyetler futbolcularımızın ileride başka büyük takımlara transfer olma yolunu da açar. O yüzden futbolcular kendisi için de oynamalı. Oyuncularımızı bu yönde motive ettik" dedi.

Bir dönemler ilin takımı olan Vanspor'un ülkenin en güçlü takımlarını yendiği bir kentte hala modern bir stat olmamasının çok üzücü olduğunu söyleyen B.Vanspor Teknik Direktörü Cahit Yahya Sönmez, "Sizlerin de çok iyi bildiği üzere bu kentin spor mazisi oldukça eskiye dayanıyor. Vanspor bir dönemler ülkenin en büyük takımlarını yendi. Belli takımları şampiyonluktan etti. O eski dönemlerde bile taraftarlar saatler öncesinde stadı dolduruyor ve stat kapasitesi yetmiyordu. Sonra stadın arka bölmesi yapıldı. O da yetmedi. Son yıllarda ise özellikle depremin etkisiyle ağır hasarlı olan şehir stadında bir belirsizlik var. Stadın nereye yapılacağı, kaç kişilik olacağı, standartları ve özellikleri konusunda yetkililerin bir açıklama yapması gerekir. İlin valisinin, milletvekillerinin mutlaka bu konuya eğilmesi gerektiğini düşünüyorum. Örneğin Batman gibi Van'dan oldukça küçük bir şehre Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in de girişimleri ile çok modern bir stat yapılacak ve bu ay ihalesi gerçekleşecek. Ben isterim ki Van'a yakışır uluslar arası maçların oynanacağı bir stat tez elden yapılsın. Çünkü Van şehri bu mevcut ve kullanılmayan stadı hak etmiyor" ifadelerini kullandı.

"BİRKAÇ TRANSFERLE ÇOK İYİ TAKIM OLABİLİRİZ"

Takımın mevcut durumunun çok iyi olduğunu, grupta liderle aralarında 4 puan, ikinci sıradaki takımla da 1 puan fark olduğunu anlatan Sönmez, "Takımımız kötü durumda değil. Ancak oyuncularımızın her maçın zor olduğunun bilincinde olmaları gerekir. Oyunculara, bugüne dek karşılaştığımız gruptaki en zayıf takım olan Kocaelispor'a mağlup olduğumuzu söyledim. O yüzden kimseyi küçümsememiz gerekir. Hep bu yönde motivelerimiz oluyor" dedi.

Van'da mutlu olduğunu belirten Sönmez, "Şu an çok mutluyum. Henüz işimiz bitmedi. İnşallah önümüzdeki süreçte çok daha iyi başarılar elde ederiz" diye konuştu.

Van'daki yerli oyunculara çok güvendiğini ve istenildiği takdirde bu oyuncuların çok daha büyük işler başarabileceğini anlatan Sönmez, "Bizim takımda; Mazlum, Maksut, Medeni, Sabahattin, Salih, Emrah, Osman, Taner gibi çok başarılı ve yetenekli oyuncular var. Türkiye Kupası maçında işte kaç yüzbin dolarlık oyunculara karşı ezilmeden oynadılar. Allah'ın izniyle ileride çok daha başarılı olacaklardır. Yeter ki biz onlara, onlar da bize güvensinler. Bu oyuncularımızın hiçbir zaman özgüvenlerini kaybetmemelerini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Grupta karşılaşacakları Kırıkhanspor maçını da değerlendiren Sönmez, "Bu takım sondan ikinci sırada. Son sıradaki Kocaelispor ile aynı puanda. Oyuncularımızın bu takımı da kesinlikle küçümsemesi gerekir. Umarım bu maçı da kazanarak çıkışımızı sürdürürüz" dedi.

Bölge Söyleşi: Bişar Ulutaş

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sönmez: Van Mevcut Stadı Hak Etmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement