VASİYETİYLE TÜRKİYE'Yİ DUYGULANDIRAN ŞEHİT ATAŞ'IN İSMİ ANASINIFINDA YAŞIYOR - Son Dakika
Güncel

VASİYETİYLE TÜRKİYE'Yİ DUYGULANDIRAN ŞEHİT ATAŞ'IN İSMİ ANASINIFINDA YAŞIYOR

Kilit Operasyonu'nda 1 Ekim 2022 tarihinde terör örgütü PKK üyelerinin başlattığı ateş sonucu yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan ve 'Eğer ölürse bir tane lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayın' vasiyetinde bulunan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf...

13.01.2023 19:52  Güncelleme: 20:54

Kilit Operasyonu'nda 1 Ekim 2022 tarihinde terör örgütü PKK üyelerinin başlattığı ateş sonucu yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan ve 'Eğer ölürse bir tane lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayın' vasiyetinde bulunan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın (21) adı, Iğdır'ın Mürşitali köyünde yeni açılan anasınıfında yaşıyor.

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Mürşitali Köyü'ndeki Şehit Muharrem Taş İlk ve Ortaokulu'nda bir sınıf anasınıfına dönüştürüldü. Yeniden dizayn edilen sınıfa Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın rolü verildi. Şehit olmadan önceki arkadaşlarının çektiği videoda, 'Benim vasiyetim, hayatta kalmak için en çok istediğim şey, bir tane kız çocuğum olsun istiyorum. Eğer ölürsem bir tane lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayın. Benim vasiyetim budur. Bir de bayramda gitti annemin, babamın elini öpün' vasiyetiyle Türkiye'yi duygulandıran Ataş'ın adının verildiği anasınıfı töreniyle eğitim-öğretime açıldı. Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim'in eşi Hatice Sarıibrahim, vali yardımcısı Abdulkadir Şahin, Jandarma Alay Komutanı Albay Nejdet Karaca, Karakoyunlu Kaymakamı Furkan Ataklı, şehidin polis memuru olan babası Necat Ataş, kardeşi Kadir Buğra Ataş, Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ile çok misafir davetli katıldı.

'OĞLUM VATAN İÇİN ŞEHİT OLDU'

Anasınıfına şehit oğlunun adının verilmesinden mutlu olduğunu söyleyen polis memuru babası Necat Ataş, 'Oğlum vatan için şehit oldu. Benim evladım oğul şehit de olmayacak, ilk şehit de değiliz. Bu topraklar yıkımına şehit olur, verecek de. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, icranın birliğini bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Vatan için can verenler ölü değil şehittir. Benim vermek da vatan için şehit olmuştur. İstediği makama gelmiştir. Tabi bir baba için evladını zor. Allah'ın hiç evlat acısı vermesin. Bir babanın annenin evladını kaybetmesi kadar zor bir şey yok' dedi. Vali yardımcısı Abdulkadir Şahin, 'Diğer şehitlerimiz gibi Yusuf Ataş da bayrağımızın dalgalanması, bizlerin rahat yaşaması için vatan uğrunda şehit olmuştur. Onun adını ve vasiyetini yerine getirmek için bu anaokulunu faaliyete soktuk. Burada yetişen çocuklar da ağabeyleri Yusuf Ataş gibi örnek birer insan olarak yetişeceklerdir' diye konuştu. Kurdele kesilerek eğitim-öğretime açılan sınıf gezen davetliler öğrencilerle sohbet etti. (DHA)

VASİYETİYLE TÜRKİYE\'Yİ DUYGULANDIRAN ŞEHİT ATAŞ\'IN İSMİ ANASINIFINDA YAŞIYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel VASİYETİYLE TÜRKİYE'Yİ DUYGULANDIRAN ŞEHİT ATAŞ'IN İSMİ ANASINIFINDA YAŞIYOR - Son Dakika


Advertisement