Yapı Kredi'ye Toplam 1,1 Milyar Avro Karşılığı Sendikasyon - Son Dakika
Güncel

Yapı Kredi'ye Toplam 1,1 Milyar Avro Karşılığı Sendikasyon

Yapı Kredi\'ye Toplam 1,1 Milyar Avro Karşılığı Sendikasyon

Yapı Kredi, 437 milyon dolar ve 759,5 milyon avro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden, 1 yıl vadeli toplam 1,1 milyar avro sendikasyon kredisi sağladı.

02.05.2013 17:00

Yapı Kredi, 437 milyon dolar ve 759,5 milyon avro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden, 1 yıl vadeli toplam 1,1 milyar avro sendikasyon kredisi sağladı.

Yapı Kredi açıklamasına göre, 20 ülkeden 52 bankanın katılımıyla gerçekleştirilen sendikasyon kredisi, Türk bankalarınca 2013 yılında gerçekleştirilen işlemler arasında en yüksek katılımcı banka sayısına sahip olma özelliği taşıyor.

İhracatın finansmanında kullanılacak sendikasyon kredisinin toplam maliyeti euribor yüzde 1 ve libor+yüzde 1 olarak belirlendi.

Açıklamada, "Böylece, Nisan 2012'de sağladığı krediyi yüzde 100'ün üzerinde yenileyen Yapı Kredi, uluslararası piyasalarda kendisine duyulan güveni bir kez daha teyit etmiş oldu" ifadelerine yer verildi.

Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, küresel ekonomide halen sürmekte olan olumsuz görünüme rağmen sendikasyon işlemini başarıyla kapatmasının, gerek Türkiye'nin ekonomik alandaki olumlu ayrışmasını, gerekse de bankanın sağlam ve itibarlı duruşunu bir kez daha kanıtladığını belirtti.

Açıkalın, "Gerek global ekonomi, gerekse de finans piyasalarındaki belirsizliğin devam ettiği ve politika yapıcılarının farklı yöntemleri deneyip işleri düzene sokmaya çalıştığı zor bir dönemden geçiyoruz. Bu zor dönemde bankamızın yüzde 100'ün üzerinde oranla yenilemiş olduğu kredide, Türkiye'nin olumlu ekonomik performansının yanı sıra, sergilediğimiz yüksek performans, güçlü mali duruş ve başarılı muhabir ilişkileri ağı büyük rol oynamıştır" değerlendirmesini yaptı.

Sendikasyonun koordinatörlüğünü ve düzenleyiciliğini Wells Fargo üstlenirken Mizuho Corporate Bank Ltd. işlemde aracı banka olarak görev aldı.

Mizuho Corporate Bank ayrıca facility agent (kredinin aracılığı) görevini de üstlendi. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yapı Kredi'ye Toplam 1,1 Milyar Avro Karşılığı Sendikasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement