Yaralı Kızıl Şahin Tedaviye Alındı - Son Dakika
Güncel

Yaralı Kızıl Şahin Tedaviye Alındı

Yaralı Kızıl Şahin Tedaviye Alındı

Muğla'nın Dalaman ilçesine bağlı Kayadibi köyünde silahla yaralanmış halde bulunan kızıl şahin, Türkan Dağdelen'e teslim edildi.

09.01.2013 11:03  Güncelleme: 11:07

Muğla'nın Dalaman İlçesi'ne bağlı Kayadibi Köyü'nde silahla yaralanmış halde bulunan kızıl şahin, Ortaca-Muğla Hayvan Dostlar Derneği (HAYDOST) temsilcisi Türkan Dağdelen'e teslim edildi. Hayvan hastanesine götürülerek tedaviye alınan kızıl şahinin sol kanadının kırık olduğu ve vücudunun çeşitli yerlerinde saçma taneleri bulunduğu belirtildi.

Kayadibi Köyü'nde yaşayan Ramazan Ayhan zeytin toplarken ağaç dibinde bir kızıl şahin buldu. Hemen Ortaca'da oturan akrabası Mustafa Uslu'ya telefon eden Ayhan, hayvanın yaralı olduğunu söyledi. Uslu da köye giderek yaralı şahini aldı ve Ortaca'ya getirdi. Mustafa Uslu daha sonra hayvanseverlerin yardımı ile HAYDOST temsilcisi Türkan Dağdelen'e ulaştı ve yaralı kuşu teslim etti.

Kızıl şahini Gökova Medika-Vet Hayvan Hastanesi'ne götüren HAYDOST Temsilcisi Türkan Dağdelen, "Bu çok genç bir kızıl şahin. Son günlerde bu hayvanlardan yaralı olarak çok geliyor. Bu hayvanların rehabilite olacağı bir yer yok. Biz kendi imkanlarımızla bunu yapmaya çalışıyoruz ama bu da bir yere kadar" dedi. Dağdelen, yaralı kuşların özel bir barınakta bakıma alınmaları ve tedavi süreci tamamlanınca da doğaya bırakılmaları gerektiğini ifade etti.

'BU KUŞLARA ÖZEN GÖSTERMELİYİZ'

Gökova Medika-Vet Hayvan Hastanesi Başhekimi Veteriner Göksel Bayramlı, yaralı şahinin röntgeninin çekildiğini belirterek, "Şahinin sol kanadında kırık ve vücudunun farklı yerlerinde saçma tanesi var. Bunlar da onun uçmasını çok ciddi anlamda etkiliyor. Kanadı kırık bir şahinin insan elinde beslenmesi oldukça zor. Çünkü bu hayvanların belirli bir özgürlük alanı var ve 7-8 metre yakınlarına insan gelmesinden hoşlanmazlar" diye konuştu. Yaralı şahine gerekli müdahaleyi yaptıklarını ve koruma altına aldıklarını belirten Bayramlı, hayvanın doğal yaşama dönmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Bayramlı, "Bu kuşlara biraz daha özen göstermemiz gerekiyor. Çünkü doğaya kazandırdığımız bir hayvan bile bizim için oldukça gurur verici bir olay. Bu hayvanlarının neslinin tükenmesi, Türkiye'nin doğal çeşitliliğini ciddi anlamda etkileyecektir" dedi.

'BÜTÜN CANLILAR İÇİN DUYARLI OLMALIYIZ'

Şahini getiren Mustafa Uslu da hayvanın tekrar doğaya kazandırılması için bir vatandaş olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Uslu, "Bir kuşu doğaya kazandırmak çok güzel bir şey. Bütün canlılar için duyarlı olmamız gerekiyor. İnşallah kurtulur ve doğal yaşamına döner" ifadelerini kullandı. - Muğla/ Ortaca

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaralı Kızıl Şahin Tedaviye Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement