Yavru Kedilere Balili İşkence - Son Dakika
Güncel

Yavru Kedilere Balili İşkence

Yavru Kedilere Balili İşkence

3 Haftalık 2 Yavru Kedinin Göz Kapakları Yapıştırıcı İle Yapıştırılmış Olarak Bulundu.

15.07.2010 12:19

Adıyaman'da, 3 haftalık 2 yavru kedi, kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler tarafından göz kapaklarına yapıştırıcı sürüldü. Gözlerini açamayan 2 yavru kedi, kendilerini fark eden bir çocuğun haber vermesinin ardından kendisi de görme problemi yaşayan 26 yaşındaki öğretmen İbrahim Kılıç tarafından veterinere götürülerek tedavi ettirildi. Kedileri bulan öğretmen Kılıç ile tedavi eden veteriner Utku Duran, yaşananları 'Vahşet' olarak değerlendirirken, tedavi edilen yavru kedilere ise 'Barış' ve 'Ege' ismi verildi.

Dün, akşam saatlerinde Fatih Mahallesi'nde dolaşan 10 yaşındaki Eren Kılıç, sokakta gözleri yapıştırılmış iki yavru kediyi görünce, durumu öğretmen dayısı İbrahim Kılıç'a haber verdi. Kendisi de yüzde 61 oranında görme engelli olan öğretmen İbrahim Kılıç, yeğeninin çağrısının ardından göz kapakları yapıştırıcı ve bali kullanılarak yapıştırılan iki yavru kediyi bir kutuya koyarak veteriner aramaya başladı. Ancak, veteriner bulamayan Kılıç, daha sonra bisikleti ile Adıyaman Belediyesi'ne giderek buradaki zabıtalardan kendisine yardımcı olmasını istedi. Belediyeden de olumlu yanıt alamayan Kılıç, kutu içerisindeki iki yavru kedi için bu kez arkadaşları vasıtasıyla veteriner bulmaya çalıştı. Bir arkadaşının yönlendirmesi ile özel bir hayvan polikliniğine giden Kılıç, yavru kedileri Veteriner Hekim Utku Duran'a teslim etti. Kedilerin göz kapaklarına yapıştırıcı ve bali sürüldüğünü saptayan veteriner Duran, yaklaşık yarım saat süren tedavi sonucu apıştırıcıları temizledi. Gördüğü manzara karşısında şoke olduğunu söyleyen Veteriner Duran, "Yavru kedilerin gözleri yapılan operasyonlardan sonra görmeye başladı. Kedilerin göz kapaklarına yoğun bir yapıştırıcı madde kullanılmış. Yapılan operasyon başarılı geçti ve gözlere kimyasalların bulaşmamış olması bir mucize ve kedilerin gözlerini kurtarmayı başardık. Bundan sonra antibiyotik ve ilaç tedavisi uygulayacağız. Bir hafta içerisinde iyi bir bakımla düzelebileceklerini umut ediyorum. Yapılan olay tamamen sadistçe bir şey. İlk kez böyle bir şey görüyorum" diye konuştu.

Bisikletiyle saatlerce veteriner arayıp belediyeden bile yardım alamadığını söyleyen öğretmen İbrahim Kılıç, ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Gaziantep'te görev yapıyorum ve birkaç gün önce Adıyaman'a geldim. Akşam saatlerinde yeğenim bana, sokakta terk edilmiş ve gözlerini açamayan iki kedi olduğunu söyledi. Ben de görme problemi yaşadığım için hemen gidip kedilere baktım. Ama kedilerin gözlerini görünce vahşi bir saldırıya uğradıklarını anladım. Hemen veteriner aramaya başladım. Bulamayınca kedileri belediyeye götürdüm ama benimle ilgilenen olmadı. Sonunda bir arkadaşım vasıtasıyla ulaştığım veteriner, yavru kedilerin gözlerini açtı. Yapılan saldırıyı kabul etmek veya göz kapaklarının yapıştırılmasını normal karşılamak mümkün değil."

KEDİLERE 'BARIŞ' VE 'EGE' İSMİ VERİLDİ

Yapılan operasyonla göz kapakları açılan ve yeniden görmeye başlayan kediler daha sonra süt ile karınlarını doyurdu. Başarılı operasyonun ardından öğretmen Kılıç, bulduğu kedilerden birisinin isminin 'Barış' olmasını önerirken, Veteriner Hekim Utku Duran ise, diğer yavru kediye oğlunun ismi olan 'Ege'yi verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yavru Kedilere Balili İşkence - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement