Yayla'da Sahur - Son Dakika
Güncel

Yayla'da Sahur

Yayla\'da Sahur

Denizli'nin Serinhisar ilçesine bağlı Kefe Yaylası, şehrin sıcaklarından kaçarak, oruç ibadetlerini yerine getirmek isteyenlerce yoğun ilgi görüyor.

28.06.2014 05:45  Güncelleme: 08:56

Denizli'nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Mahallesindeki Kefe Yaylası, şehrin sıcakların kaçarak, oruç ibadetlerini yerine getirmek isteyenlerce yoğun ilgi görüyor.

Mahalle merkezine 5 kilometre mesafede, bin 100 metre yükseklikteki Kefe Yaylası'nda karaçam, kızılçam ve ardıç ağaçlarıyla iç içe kamp alanları bulunuyor. Ramazanda sıcaklardan kaçarak çadırlarda geçiren ailelerin sayıları oldukça fazla. Yaylada ramazan boyunca kalan bazı vatandaşlar, ramazanın ardından yaz tatili için "Kefe Yaylası'nı" seçtiklerini ifade ediyor. Vatandaşlar, sıcak hava oruç tutmakta zorlananları yaylaya davet ediyor.

Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, 400 çadır kapasitesine sahip Kefe Yaylası'nda yaz aylarında özellikle ramazan ayında boş yer kalmadığını anlattı. Yaylanın 20 yıldan beri kamp alanı olarak hizmet verdiğini söyleyen Kobaş, "Denizli'de hava sıcaklığı 40-42 derece iken burada serin bir ortam bulmak mümkün. Gelenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak fırınımız, bakkalımız, kasabımız, mescidimiz var. Mescitte 5 vakit ezan okunuyor. Şehirde 40 derecede oruç tutmak zor ama Kefe Yaylası'nda özellikle yaşlılarımız için çok kolay.''

Kefe Yaylası'na 15 yıldır ramazan aylarında geldiklerini ifade eden 63 yaşındaki Tahir İlçi de sıcak olduğu için şehir merkezinde duramadıklarını belirterek, ''Burası bize iyi geliyor. Serin olduğu için ramazan ayı kolay geçiyor'' diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement