Yazın Neşesi Nt Mağazaları - Son Dakika
Güncel

Yazın Neşesi Nt Mağazaları

Yazın Neşesi Nt Mağazaları

NT Mağazaları Yaz Tatillerini Daha Neşeli Ve Faydalı Bir Şekilde Geçirmek İsteyen Çocuklar İçin Hazırladığı Etkinliklere Ev Sahipliği Yapıyor.

28.06.2010 12:25  Güncelleme: 12:34

Tüm şubelerinde hazırlanan birbirinden neşeli etkinliklerle NT Mağazaları yazın da çocuklara neşeli vakit geçirme imkanı tanıyor.

Yoğun geçen eğitim ve öğretim yılının ardından başlayan yaz tatili çocukların dinlenmelerine ve eğlenceli vakit geçirmelerine fırsat tanıyor. Tatile çıkan öğrenciler biten yılın yorgunluğunu üzerlerinden atmak için çeşitli tatil alternatiflerini değerlendiriyor, aileleriyle daha fazla vakit geçiriyor, yeni eğitim yılına hazırlık yapıyor ya da çeşitli spor kamplarına katılıyor. Tüm bu etkinliklerle dolu dolu tatillerini geçiren öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılına yüksek moral-motivasyon ve dinlenmiş bir bedenle başlayarak başarılı bir yıl geçirme çabası içine giriyor.

NT Mağazaları kitap ve kültür eksenli bir mağazacılık anlayışıyla şubelerinde gerçekleştirdiği etkinliklerle öne çıkıyor. Yaz tatillerini daha neşeli ve eğlenceli bir şekilde geçirmek isteyen öğrenciler NT Mağazaları'nın geniş mağaza zincirine sahip şubelerinde vakitlerini geçiriyorlar. Şube çalışanları, davetli eğitimci ve uzmanlar tarafından karşılanan çocuklar kendileri için hazırlanan aktivitelerle hem eğlenip hem de öğrenmenin zevkini yaşıyorlar.

BU YAZ NT ÇOCUKLARINIZ İÇİN KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

Kitapla Buluşma Noktanız sloganıyla kitap ve kültür eksenli bir yaşama yönelik aktivitelere ev sahipliği yapan NT Mağazaları kitap okuma alışkanlığının çocuklarda yer etmesi amacıyla kitap okuma saatleri düzenliyor. Toplu bir şekilde kitap okuma etkinliği ile çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı oluyor.

Tiyatrocular tarafından düzenlenen masal saatleri ile çocuklara anlatılan masallarla çocukların hayal dünyası genişliyor. Masal karakterlerinin maceraları üzerinden çocuklara dini, milli ve manevi mesajlar verilerek topluma daha faydalı birer birey olmaları yönünde mesajlar veriyor.

Profesyonel kukla oynatıcıları tarafından NT Mağazaları'nda kurulan kukla sahneleri de çocuklar tarafından beğenilen bir diğer etkinlik arasında. Çocuklara verilmek istenen mesajların kukla karakterleri tarafından aktarılması çocuk eğitimine önemli katkı sağlıyor. Uzmanlar bu gösterilerle edinilen bilgilerin uzun süreli olduğunu belirtiyor.

Okul öncesi eğitim yaşında olan çocuklar için düzenlenen resim yapma, boyama, oyun hamurundan şekiller yapma, kağıt kesme etkinlikleri de renkli görüntülere sahne oluyor. Çocukların kas gelişimlerine, renkleri tanımalarına, araç gereç kullanım yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlayan bu tür etkinlikler uzmanların gözetiminde NT şubelerinde gerçekleşiyor.

Tüm bu etkinlikler tüm Türkiye ve yurt dışı mağazalarında uzmanlar gözetiminde ve herkesin katılımına açık bir şekilde gerçekleşiyor. Sağlıklı nesiller yetiştirilmesi misyonuyla bu tür etkinliklere ev sahipliği yapan NT Mağazaları tüm çocukları şubelerine bekliyor.

NT MAĞAZALARI'NDA ÇOCUK GELİŞİMİ UZMANLARI GÖREV YAPIYOR

NT Mağazaları'nda yapılan bu tür etkinliklerde çocuklara rehberlik eden uzman kadrolar da yer almakta. NT Sefaköy Armoni Park AVM şubesinde çalışan Arel Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Merve Vardar bu tür etkinliklerin çocukların çok ilgisini çektiğini ve çocukları kitapla iç içe bir ortama yönlendirdiğini belirtiyor. Vardar, teknolojinin hızla geliştiği ve internetin bu derecede yaygın olduğu ortamda çocukları kitaba yönlendiriyoruz. Bu tür etkinliklerle onları kitaplarla buluşturarak araştırmaya yönlendirmek ve bunu yaparken kitapların korkulacak değil de sevilecek birer arkadaş olduklarını çocuklara göstermek istediklerinin altını çiziyor. Ayrıca mağazalarda düzenlenen annelik eğitimi, kitap okumayı sevdirme, kumaş boyama gibi minik kurslar ve seminerlerin hem çocukların hem de ailelerin kendilerini geliştirmelerine katkı sağladığını belirtiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yazın Neşesi Nt Mağazaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement