Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen\'deki Olaylar

Yemen'in eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, yönetimde gözü olmadığını belirterek, ülkedeki krizin çözümü için herkesi kapsayacak ulusal uzlaşı çağrısında bulundu.

17.07.2017 20:40

Yemen'in eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, yönetimde gözü olmadığını belirterek, ülkedeki krizin çözümü için herkesi kapsayacak ulusal uzlaşı çağrısında bulundu.

Salih'in partisi Genel Halk Kongresi'nin (GPC) internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, eski cumhurbaşkanı, iktidara gelişinin yıl dönümü dolayısıyla destekçilerine hitaben bir konuşma yaptı. Ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkati çeken Salih, "Kurtarabildiğimizi kurtarmak ve vatan için birlikte hareket etmeye, herkesi kapsayacak bir ulusal uzlaşıya davet ediyorum. Kardeşlerimiz ve onlarla ittifak edenler, Yemen'in ulusal ve güçlü birliği sayesinde halkımıza karşı işledikleri suçların farkına varacaklardır." dedi.

Yemen'de kardeşliği pekiştirecek yeni bir sayfa açma çağrısı yapan Salih, "Ancak iktidar, mevki ve paradan fedakarlık yapmanın yanı sıra dışa bağlılığa son vermek gerekir. Çünkü akan kan sonucunda kaybeden hep Yemen oluyor. Yemenlilerin birliği, kendilerini komşu ülkelerle doğrudan müzakerelere oturma seviyesine getirir ve herkesin memnun kalacağı çözümlere ulaştırır." diye konuştu.

İktidara gelme gibi bir hedefi olmadığına işaret eden Salih, oğlu Ahmed Salih'in yönetime geleceğine dair iddiaların da gerçeği yansıtmadığını savundu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile onlara destek veren Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'nın denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen'de 17 Temmuz 1978'de cumhurbaşkanı koltuğuna oturan Ali Abdullah Salih'in 33 yıllık iktidarı, 2011'deki halk hareketleri neticesinde yetkilerini devredip seçime gitmeyi kabul etmesiyle sona ermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement