Yeni Mücevher Saat Koleksiyonu - Son Dakika
Güncel

Yeni Mücevher Saat Koleksiyonu

Yeni Mücevher Saat Koleksiyonu

Jaeger-LeCoultre, nadide el sanatlarına övgü niteliği taşıyan yeni mücevher saat koleksiyonuyla hayranlık uyandırıyor.

20.06.2012 13:52

Jaeger-LeCoultre'nin İsviçre'deki atölyelerinde tamamen inhouse gerçekleştirdiği saat imalatı, mekanik zaman ölçüm bilimini yüceltiyor ve türüne ender rastlanır nitelikte mücevher örnekleri veriyor. Derin duygular, istek ve hayranlık uyandırmanın yanı sıra, yüksek beklentileri de karşılayan üst düzey saat modellerinin yaratımında rol alan tüm sanatçılar, uzmanlık ve yeteneklerini istisnai eserler vermek için birleştiriyorlar. Mücevher işleme, burma süsleme, kakma, oyma ve mineleme gibi nadide tekniklerde ustalaşan sanatçılar ve saat ustaları, üzerinde çalıştıkları her saati, özgün bir ruh ve tutku ile besliyorlar. Mükemmel teknik ve estetik formu yakalamak için maddeyi usta dokunuşlar ile şekillendiren sanatçılar, mükemmel simya karışımlarını el emeği ile oluşturmanın günümüzde de mümkün olduğunu kanıtlıyorlar.

Jaeger-LeCoultre'nin kadınlara yönelik ürettiği yeni mücevher saat koleksiyonu, nadide el sanatlarına övgü niteliği taşıyor.

Jaeger-LeCoultre atölyeleri tarafından yaratılan yeni mücevher saat koleksiyonu, zarafet ve güzelliğe hizmet etmeye kendini adamış bir sanatın varlığını vurguluyor. Koleksiyonda öne çıkan Rendez-Vous Wild Rose (Rendez-Vous Yabani Gül) ve Rendez-Vous Tourbillon Emaye (Rendez-Vous Mine Tourbillon) modelleri, zarif siluetlerinin her detayıyla rafine bir zevki sergiliyor. Jaeger-LeCoultre saat yapım atölyelerinin 179 yıldır sadakatle muhafaza ettiği onurlu el sanatları eşliğinde elde edilen modeller hayranlık uyandırıyor.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Wild Rose

Yabani gül tazeliğindeki zaman, sedef çeşitlemelerinin ferah tonlarından oluşan bir girdabın içinde çiçek açıyor. İnce mücevher işçiliğiyle işlenen yabani bir gül çiçeği, çevresi ve kurma kolu pırlantayla bezenmiş taç yaprakları içinde, zarif bir gündüz/gece göstergesi barındırıyor. Beyaz, pembe ve mor tonlarındaki katmanlı sedef kesimleri, yabani gülün hassas damarlarını çerçeveliyor ve tüm çiçeklerin en romantiği sayılan yabani gülü yumuşak bir parıltıyla kaplıyor. Saatin kalbinde, tamamen Jaeger-LeCoultre atölyelerinde geliştirilen ve üretilen mekanik bir mekanizma bulunuyor. Saatin kakma işi sedefle bezenmiş beyaz altın kadranının çevresi, içi ve gösterge uçları pırlantalarla aydınlanıyor.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Tourbillon Emaye

Rendez-Vous Tourbillon Enamel, nadide mine sanatını Jaeger-LeCoultre yapımı komplike tourbillon mekanizma ile birleştiriyor. Yumuşaklıkla kademelendirilmiş opak ve yarı saydam tonlardaki mine kaplama, ikonik gül motifi için muhteşem bir sahne oluşturuyor. Saat kadranının üzerinde, çiçeklerin kraliçesi gülün yanı sıra, pırlantadan örülmüş çift döngülü kalp motifi büyüleyici bir zerafetle yeralıyor. Elyapımı burma süsü fonun, üzerinde yeralan altın kahverengi tonlarıyla etkileşimi, zarif modele hayat veriyor. Saat 6 yönünde yeralan komplike tourbillon mekanzimayı pırlatalardan örülmüş bir daire çevreliyor. Şekil ve esasın mükemmel dengesini sunan Rendez-Vous Tourbillon Emaye modeli, Jaeger-LeCoultre'nin birçok el sanatını birarada ve nadide bir uyum içinde uygulamaktaki ustalığına tanıklık ediyor.

Jaeger-LeCoultre'nin el emeğiyle ürettiği mücevher saat koleksiyonu, geçmişinden bugününe, kraliçeler için siparişle üretim yapan markanın 179 yıllık engin birikimini ortaya koyuyor.

Jaeger-LeCoultre'nin eşsiz saat koleksiyonu, Damas Türkiye tarafından işletilen Nişantaşı Altın Sokak'ta bulunan Jaeger-LeCoultre Boutique'nin yanı sıra, Kanyon Alışveriş Merkezi'ndeki "Damas" Butik'te, Istanbul Flyinn Alışveriş Merkezi'ndeki "Sapphire" ile Ankara Armada ve Kentpark Alışveriş Merkezleri'nde konumlanan "Greenwich" butiklerinde saat severlerin beğenisine sunuluyor. Antalya bölgesindeki Jaeger-LeCoultre satış noktaları arasında ise, Terracity Alışveriş Merkezi'nin içinde konumlanan "Damas" Butik'in yanı sıra, "Argos Center", "Rom Sümer" ve Kemer Çarşı içinde konumlanan "Viking" bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Mücevher Saat Koleksiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement