Yeni Nasreddin Hoca Deniz Oral - Son Dakika
Güncel

Yeni Nasreddin Hoca Deniz Oral

Yeni Nasreddin Hoca Deniz Oral

Konya'nın Akşehir ilçesinde bu yıl 53'ncüsü düzenlenecek Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nde temsili Nasreddin Hoca'yı sinema ve tiyatro sanatçısı Deniz Oral canlandıracak.

09.03.2012 18:14

Konya'nın Akşehir ilçesinde bu yıl 53'ncüsü düzenlenecek Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nde temsili Nasreddin Hoca'yı sinema ve tiyatro sanatçısı Deniz Oral canlandıracak.

Akşehir Belediyesi ile Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği, bu güne kadar Erol Günaydın, Levent Kırca, Ferhan Şensoy, Kadir Çöpdemir, Halit Akçatepe, Emin Olcay, Cenk Koray, Rasim Öztekin gibi birçok ünlü ismin canlandırdığı temsili Nasreddin Hoca için ünlü sanatçı Deniz Oral'a teklif götürdü. Akşehir'e gelen sanatçı Oral, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ve Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Güvendik'le görüştü. Belediye Başkanı Oğul, bu yıl yapılacak anma ve mizah günleri için

hazırlıklara erken başladıklarını belirterek, "Hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yıl yine 5-10 Temmuz tarihleri arasında yapacağımız Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri, tiyatro ve mizah ağırlıklı olacak. Dolu dolu bir programı olan anma ve mizah günleri düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu yılki temsili Nasreddin Hoca olarak da sanatçımız Deniz Oral'ı seçtik. Kendisine hayırlı olsun diyerek, başarılar diliyorum" dedi.

Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Güvendik ise, anma ve mizah günlerinin her geçen yıl aslına daha uygun yapılacağını belirterek, "Aslına uygun, mizah ağırlıklı, tiyatro ağırlıklı daha çok kendi nezdinde ve özünde olan etkinlikler yapmayı daha mantıklı buluyoruz. Deniz Bey de sağ olsunlar bizi kırmadılar, bu yıl kendileri temsili hocamız olacaklar" diye konuştu.

"HEP NASREDDİN HOCA OLMAK İSTEMİŞTİM"

53. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nde Nasreddin Hoca'yı canlandıracak olan Deniz Oral, hep bu görevi üstlenmek istediğini anlatarak, "Bu çok gurur verici bir şey. Aslında bu benim hep yıllardır düşündüğüm ve istediğim bir şeydi. Nedense hep Nasreddin Hoca olmak istemişimdir. Böyle çocukluğumdan gelen ve mizah anlayışını sevdiğimden dolayı hep aklımda Nasreddin Hoca olmak vardı. Nasip 53. Anma ve Mizah Günleri'nde olmakmış. Sağ olsun, Başkanımız ve Dernek Başkanımız da beni uygun

görmüşler. Akşehir halkına ve başkanıma teşekkür ediyorum. Sorumluluk isteyen bir iş. İnşallah üstesinden de geleceğiz" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Başkanı Abdülkadir Oğul, Nasreddin Hoca'nın kavuğunu sanatçı Deniz Oral'a verdi. Kavuğu başına geçiren Oral gazetecilere "Nasıl yakıştı mı?" diye sorarken, görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını söyledi.

Sanatçı Deniz Oral, belediye ziyaretinin ardından Akşehir'de kısa bir gezi yaptı. Gülmece Parkı'ndaki Nasreddin Hoca heykellerini, sinema ve tiyatro sanatçılarının büstlerini inceleyen Oral, "Papatyam" dizisinde birlikte oynadığı Metin Akpınar'ın büstü ile fotoğraf çektirdi. Nasreddin Hoca Türbesi'ne de giden Deniz Oral, burada dua etti. Oral, türbe önündeki 'Dünya'nın Ortası Burasıdır' yazılı platforma çıkarak, 'Dünya'nın ortası gerçekten burasıdır' diye konuştu.

38 yıllık sanat yaşamında birçok dizide ve filmde oynayan Deniz Oral, son olarak Metin Akpınar'la birlikte rol aldığı "Papatyam" dizisinde Lütfü karakterini canlandırdı. Sanatçı Zerda, Yedi Tepe İstanbul gibi dizilerde ve Maskeli Beşler, Hababam Sınıfı 3,5 gibi filmlerde de rol aldı. Oral, son olarak kısa süre sonra vizyona girecek "Mevsim Çiçek Açtı" adlı sinema filminde rol aldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeni Nasreddin Hoca Deniz Oral - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement