Yeniçağa'da Bizanslılar isimli tiyatro oyunu sergilendi - Son Dakika
Güncel

Yeniçağa'da Bizanslılar isimli tiyatro oyunu sergilendi

Yeniçağa\'da Bizanslılar isimli tiyatro oyunu sergilendi

Yeniçağa Aşçılık Lisesi Müdür Yardımcısı Ersin Altun tarafından oluşturulan 'Tiyatro Mutfağı' öğrenci topluluğu, 'Yeniçağa'da Bizanslılar' isimli oyunu sahneledi. Oyun, bir Bizans komutanının Yeniçağa Gölü'nü kurutma çabalarının Kara Murat tarafından engellenmesini anlatıyor. Öğrenci ve öğretmenlerin büyük beğenisini toplayan oyun, Yeniçağa'da sosyal imkanların sınırlı olduğu bir ortamda öğrencilerin sosyalleşmesine katkı sağlıyor.

11.01.2024 16:13  Güncelleme: 16:14

Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde, "Yeniçağa'da Bizanslılar" isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Yeniçağa Aşçılık Lisesi Müdür Yardımcısı Ersin Altun tarafından oluşturulan "Tiyatro Mutfağı" öğrenci topluluğu, bu yıl ikinci oyunlarıyla sahne aldı.

İlk gösterisini Öğretmenler Günü'nde sergileyen öğrenci topluluğu, ikinci gösterilerini ise "Yeniçağa'da Bizanslılar" isimli oyunla sahneledi.

Bir Bizans komutanı ve askerlerinin Yeniçağa Gölü'nü kurutup, yerine şehir kurma çabalarının Kara Murat tarafından engellenmesini anlatan komedi oyunu, izleyen öğrenci ve öğretmenlerin büyük beğenisini topladı.

Altun, yaptığı açıklamada, Yeniçağa'da sosyal imkanların sınırlı olduğunu belirterek, "İl dışından gelip, ailesinden uzakta okul yurdunda kalan öğrencilerin sosyalleşmesi için bu ekibi oluşturduk. Yoğun bir çalışma sonrası öğrencilere çok şey kazandırdığımıza inanıyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeniçağa'da Bizanslılar isimli tiyatro oyunu sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement