Yepsan, Avrupalı Bir Otomotiv Devine Sun-Roof Üretecek - Son Dakika
Güncel

Yepsan, Avrupalı Bir Otomotiv Devine Sun-Roof Üretecek

Yepsan, Avrupalı Bir Otomotiv Devine Sun-Roof Üretecek

Yepsan Otomotiv olarak, otomotiv ana sanayiine başta gövde, şasi, motor, emniyet grubu ve airbag parçaları olmak üzere şekillendirilmiş ve birleştirilmiş sac parça üretimini gerçekleşti.

05.08.2016 10:40  Güncelleme: 10:43

BURSA - Yepsan Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Osman Köseoğlu, 2016 yılı ilk yarısını yüzde 13 oranında büyüyerek kapattıklarını, Audi'ye seri imalata başladıklarını, 20'den fazla ülkeye ihracat yaptıklarını, Tofaş'ın yeni projesi Egea'da da önemli işler aldıklarını, yeni yatırımlarla büyümeye devam ettiklerini söyledi ve bir Avrupa otomotiv devine sun-roof üretmeye başlayacaklarını müjdeledi.

Sadece Avrupa'ya değil, Rusya ve Çin gibi ülkelere de ihracat yapan firmamız, Romanya, Bulgaristan, Slovakya, Çekya ve Polonya'nın da aralarında bulunduğu 20'nin üzerinde ülkeye de ihracat yapmaktadır. Mevcut müşterilerle büyümemizi sürdürmemizin yanı sıra yeni pazar arayışlarına girdik. Fransa ve Almanya'daki farklı müşterilerimiz yeni pazarlarımız arasında yerini aldı. İngiltere'de de varız" dedi.

AUDİ'YE SERİ İMALAT

Açıklamasında, yurtdışında yeni işbirliklerinin devam ettiğini ifade eden Yepsan Genel Müdür Yardımcısı Osman Köseoğlu, "Son bir yılda yeni OEM'ler, yeni müşterilerimiz oldu. Audi'ye seri imalata başladık. İki yeni firma ile kalıp tasarımı konusunda işbirliğine gittik. Volkswagen Grubu'nun diğer üyeleriyle bir araya geldik. Hem kalıp hem üretim için Porsche'e tekliflerimizi sunduk. Bu yılsonuna doğru bu çalışmalarımızın gerçekleşeceğini umuyoruz. Yeni Pazar arayışı çalışmalarımızın sonunda Avrupalı bir Otomotiv devi için sun-roof üretimi alt yapı çalışmalarına başlanarak sonuçlandırmaya doğru giden bir sürecin sonuna gelmiş durumdayız. Bu çalışmalarımızın sonunda Yepsan büyümesine hem teknolojik hem de cirosal olarak ivmeler kazandıracaktır" şeklinde konuştu.

Yepsan Otomotiv'in kuruluşundan buyana Fiat-Tofaş'ın partneri olduğunu da sözlerine ekleyen Köseoğlu, "Tofaş'ın yeni projesi Egea'da da önemli işler aldık. Mercedes ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca yeni projesinde büyük yan sanayilerinden biriyle işbirliği yapacağız. Bentley, Takata, Volvo ve Renault Truck gibi dünya devleri ile de çalışıyoruz" dedi.

YEPSAN 2023 HEDEFLERİNE ODAKLANDI

Yepsan'ın gelecek hedeflerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Köseoğlu şunları söyledi:

"Otomotivde bu yıl yüzde 20 büyüme hedefi koyduk. Bunun yüzde 15'lük kısmı şu an için sonuçlanmış durumdadır. Bursa'da ilk 70'in içinde olana kadar büyüme devam edeceğiz. Bu doğrultuda gerekli yatırımları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Grubumuzdaki diğer firmalarımız Yapa Kalıp, Yepsan Otomotiv Yalıtım ve Yepsan Havacılık firmaları ile ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için gece gündüz çalışarak kararlı bir şekilde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme bilinci ve gayreti içindeyiz"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yepsan, Avrupalı Bir Otomotiv Devine Sun-Roof Üretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement