Yetimin Hakkını Kimseye Yedirmedik - Son Dakika
Güncel

Yetimin Hakkını Kimseye Yedirmedik

Yetimin Hakkını Kimseye Yedirmedik

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Bugün Ulusal Ve Yerel Medya Mensuplarıyla Bir Araya Gelerek Tüm İddialara Belgelerle Tek Tek Yanıt Verdi.

19.01.2011 21:27  Güncelleme: 21:29

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve son derece mesnetsiz iddialarla ilgili olarak elazığ belediye başkanı süleyman selmanoğlu, bugün ulusal ve yerel medya mensuplarıyla bir araya gelerek tüm iddialara belgelerle tek tek yanıt verdi.

Şeffaf bir yönetim anlayışını benimsediklerini ve muhalefetin "çamur at izi kalsın" mantığını güderek karalama kampanyası yürüttüğünü ifade eden Başkan Selmanoğlu, hiç kimsenin şahsı hakkında böylesine yalan ve iftira dolu beyanlarda bulunamayacağını belirterek, bahsi geçen ulusal gazete hakkında yasal işlem başlatıldığını ifade etti.

Belediye meclis toplantı salonunda geniş katılımla gerçekleştirilen basın toplantısında, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve ulusal - yerel medya mensupları hazır bulundu.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, şahsı ve belediye yöneticileri ilgili olarak bir takım basın-yayın organlarında yer alan iddiaların 2009 yılında yerel seçim sürecinde gündeme getirilen konular olduğunun ve tamamının Mülkiye Müfettişlerince incelendiğini ve bu konularla soruşturmaya gerek bulunmadığını belirterek, müfettişlerin yaptığı araştırma ve "soruşturmaya gerek olmadığı" yönündeki dosyalarını basın mensuplarıyla paylaştı.

İlk göreve geldiği 2004 yılından itibaren yedi yıllık zaman zarfında onlarca müfettişin denetim yaptığını ve bu denetimlerin tamamından alınlarının akıyla çıktıklarını söyleyen Başkan Selmanoğlu, muhalefetin bunu seçim aracı olarak görmesinin büyük bir yanlış olduğunu vurguladı.

Bilboartlara İlan Asıldı

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Mart 2009 seçimleri öncesinde muhalif partilerin bilboardlarda kendilerine yönelik büyük karalama kampanyası yürüttüklerini ve bunların aslı astarı olmayan mesnetsiz ifadeler olduğunu söyleyen Başkan Selmanoğlu, hemşerilerinin büyük teveccühü ile 80 bin oy aldığını belirtti.

Meyve veren ağacın taşlandığı gibi hizmet edenlerin buna mazhar kaldığını söyleyen Başkan Selmanoğlu, birilerinin başkanlık yaptığı dönemde kalıcı hiçbir eserinin olmadığını belirterek, ancak merhum Mustafa Temizer ile Hamza Yanılmaz'ın hizmetlerinin şehirde net bir şekilde görüldüğünü beyan etti.

Mülkiye Müfettişleri 30 Gün İnceleme Yaptı

Şehrin gelişimi ve değişimi için sürekli büyük mega projeleri kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, geçtiğimiz ramazan ayında mülkiye müfettişlerinin ilimizde 30 gün süreyle kalarak incelemelerini yaptıklarını söyledi. Başkan Selmanoğlu, gerekli incelemeler sonrasında şahsı hakkında hiçbir soruşturma açılmadığını da ifade etti.

İhalelerde Usulsüzlük Yok

Belediye tarafından gerçekleştirilen araç ihalelerinde hiçbir usulsüzlüğün bulunmadığını söyleyen Başkan Selmanoğlu, ihale yapılmadan önce yaklaşık maliyetin Şoförler Odası, ETSO ve Bayındırlık İskân Müdürlüğünden alındığını ve alınan yaklaşık maliyet doğrultusunda araç ihalelerine çıkıldığını belirtti.

Temizlik İhalesinin de aslına uygun bir şekilde yapıldığını söyleyen Başkan Selmanoğlu, her zaman belediyenin menfaatlerini ön planda tuttuklarını beyan etti.

Başkan Selmanoğlu, El – Öz şirketi tarafından alınan ihalelerin de hiçbir usulsüz tarafının olmadığını ve bu ihalelerin de denetiminin de yasalara göre yapıldığını sözlerine ekledi.

Muhalefet Şehrin Gelişimine Engel

Muhalefet partili meclis üyelerinin ilimizde yaşanan gelişim ve değişime sekte vurduğuna dikkat çeken Başkan Selmanoğlu, büyük mega projelerin tamamının önüne set çekildiğine de dikkat çekti.

Belediye İş Merkezi, Kültür Park, Belediye Hizmet Binası gibi projelerin şehrimize kazandırılmaması için büyük çaba harcandığını belirten Başkan Selmanoğlu, Elazığspor ile ilgili olarak da muhalif kanadın farklı bir çaba içinde olduğunu söyledi.

Elazığspor'u Bile Hazmedemiyor

Geçmiş yıllarda Elazığspor'a gelir kaynağı olarak ihalesi yapılarak verilen parkomatlarla ilgili olarak muhalif meclis üyelerinin adeta çırpındığını belirten Başkan Selmanoğlu, bu takımın sahipsiz bırakılmasını istiyorlar dedi. Parkomat ihalesinin Danıştay'a götürüldüğünü ve Elazığspor'un Belediyeye borçlu olduğuna dikkat çeken Başkan Selmanoğlu, hukuki sürecin sürdüğünü söyledi. Başkan Selmanoğlu, muhalif kanadın Elazığspor'u bile hazmedemediğini özellikle vurguladı.

Arsa Satışları Belediyeye Gelir Getirdi

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, şehirde hizmet yapmak için belediyenin arsa satışları gerçekleştirdiğini ve birilerinin dediği gibi bu arazilerin peşkeş çekilmediğine değinerek, bahsi geçen yerlerden Belediye kasasına önemli gelirlerin girdiğine dikkat çekti.

Başkan Selmanoğlu, 10 Milyon TL etmez denilen Sebze Halinin 32 Milyon TL'ye satışının yapıldığını da basın mensuplarına hatırlattı.

Ab Kredisi 6 Milyon Değil 1,7 Milyon Euro

Elazığ Belediyesi'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi belediyeleri içerisinde bir ilk olarak yaptığı katı atık tesisleri ile arıtma tesisleri için AB Hibe fonundan alınan kredinin 6 milyon Euro olduğunu söyleyenlerin bulunduğunu belirten Başkan Selmanoğlu alınan paranın 1.7 Milyon Euro olduğunu ifade etti. Alınan paranın yanı sıra belediyenin de bu projelere katkı olarak para harcadığı da hatırlatıldı.

Hürriyet Caddesindeki İnşaat

Başkan Selmanoğlu, 1974 yılında merhum babası tarafından alınan Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan arsanın da birileri tarafından konuşulduğunu söyleyerek, bu inşaatı kendisinin ve kardeşlerinin yaptığını vurguladı. İnşaatı, yine babasından kalan ve havaalanı istimlâkinden aldıkları parayla yaptıklarının altını çizen Başkan Selmanoğlu, kimsenin artık bu konuda bir söz söyleme hakkının olmadığını beyan etti.

Susmaz Döneminde Şehre Hizmet Verilmedi

Belediyenin haksız yere yıpratıldığını ve bunu eski Belediye Başkanı Behçet Susmaz'ın sürekli dillendirdiğini belirten Başkan Selmanoğlu, Susmaz'ın döneminde yapılan yanlışları da bir bir kamuoyuna sundu. Başkan Selmanoğlu, Susmaz'ın birilerine rant sağladığını gösterdiği belgelerle medya mensuplarıyla paylaştı.

Özellikle usulsüz verilen kat artırımlarının Behçet Susmaz döneminde bir hayli fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Selmanoğlu, Susmaz'ın şehre kalıcı hiçbir eserinin olmadığını ve Belediye Başkanlığı döneminde Belediye tabelasından düşen "B" harfini bile yıllarca yerine koyamadığını ve Belediyenin üzerinde "ELEDİYE" olarak yazılı bir tabelaya bir harf bile yazmaktan aciz olduğunu ifade etti.

Püremanetler Maaşını Alıyor

Başkan Selmanoğlu, sürekli gündeme taşınan ve müteahhit elamanları olan püremanetlerin tüm maaşlarının yatırıldığını ve sadece 15 günlük bir maaşının içeride kaldığını söyledi. Bunu istismar edenlerin durup durup "beş ay maaş alacakları var" demeleri ise son derece yanlıştır dedi.

Mevlana Dizeleriyle Kapanış

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, ulusal ve yerel medya mensuplarıyla bir araya geldiği toplantının sonunda Mevlana dizeleriyle konuşmasını tamamladı.

Başkan Selmanoğlu; "Kör cehalet çirkefleştirir insanları, suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var lakin bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye" diyerek, konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yetimin Hakkını Kimseye Yedirmedik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement