Ankara YBÜ, Erasmus Jean Monet Kürsüsünü Kurdu - Son Dakika
Güncel

Ankara YBÜ, Erasmus Jean Monet Kürsüsünü Kurdu

Ankara YBÜ, Erasmus Jean Monet Kürsüsünü Kurdu

Ankara'nın 5. Devlet Üniversitesi olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Avrupa Birliği Hayat Boyu Eğitimi Erasmus Jean Monet Kürsüsünü kurdu.

25.11.2013 12:38  Güncelleme: 12:37

Ankara'nın 5. Devlet Üniversitesi olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Avrupa Birliği Hayat Boyu Eğitimi Erasmus Jean Monet Kürsüsünü kurdu.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Sosyal Bilimler Fakültesi (SBF)'nin yabancı uyruklu öğretim üyesi Prof. Dr. Angelo Sanatagostino ait olan Jean Monet Kürsüsünün üniversitelerine devri konusunda anlaşmaya vardıklarını söyleyen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, bunun üniversiteleri için iyi bir kazanım olacağını belirtti.

Prof. Dr. Doğan, "Temel amacın Avrupa Birliği içindeki ve dışındaki yükseköğrenim kurumlarında öğretim, araştırma ve düşünme faaliyetlerini teşvik ederek Avrupa bütünleşme çalışmalarına dair bilgiyi arttırmak olan yaşam boyu öğrenim kapsamındaki Jean Monet Programı halihazırda 72 ülkede yürürlüktedir. Bu kapsamda her yıl bin 650 öğretim üyesini bir araya getirerek 250 binden fazla öğrenciye ulaşılması sağlanıyor. Avrupa bütünleşme çalışmaları, Avrupa topluluklarının ve Avrupa Birliği'nin kökenini ve evrimini, Avrupa'nın bütünleşmesinin iç ve dış unsurlarının analizini ve Avrupa Birliği'nin halklar ve kültürler arasındaki diyalogda oynadığı rolü kapsıyor" dedi.

Ad Personam Jean Monet Kürsüleri'nin şartlarının olduğunu ifade eden Prof. Dr. Metin Doğan, şunları söyledi:

"Ad Personam Jean Monet Kürsüleri, Avrupa bütünleşme çalışmalarına odaklı ve akademik yılbaşına en az 90 saat öğretimi kapsayan özel öğretim görevlendirmeleridir. Kürsü sahibi, Avrupa bütünleşme çalışmaları konusunda uzmanlaşmış, uluslararası öğretim ve yayın faaliyetleri yoğun olan alanında saygın bir kariyer sahibi olan profesörlere verilir. Söz konusu kişiler üniversitenin kadrolu öğretim üyesi olmak durumundadır. Her kurumda sadece bir öğretim üyesi kürsü sahibi olabilir. Bu programla proje bütçesinin yüzde 75'e kadarı en fazla 36 ay süreyle karşılanır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara YBÜ, Erasmus Jean Monet Kürsüsünü Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement