Yıldız Dağı Kayakseverleri Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Yıldız Dağı Kayakseverleri Bekliyor

Yıldız Dağı Kayakseverleri Bekliyor

Sivas’ta geçen yıl açılışı yapılan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde günübirlik tesislerin ve diğer yatırımların tamamlanmasının ardından merkez kayakseverleri bekliyor.

25.01.2016 14:11

Sivas'ta geçen yıl açılışı yapılan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde günübirlik tesislerin ve diğer yatırımların tamamlanmasının ardından merkez kayakseverleri bekliyor.

Sivas İl Özel İdaresi, Kültür Turizm Bakanlığı ve diğer kurumların desteğiyle yapılan Sivas'a 50 kilometre uzaklıktaki Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde günübirlik tesisler, kayak pistleri ve diğer yatırımlar tamamlandı. Kar turizmin yeni gözde mekanlarından biri haline gelmesi beklenen merkezde hedef Türkiye'deki kayak merkezleri arasına ilk 5 içerisinde yer almak olarak belirlendi. 2 bin 552 metre yüksekliği bulunan Yıldız dağına kayak pistlerinde kar kalınlığı bir metreyi geçerken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı iki metreyi buldu. Hafta sonu yaklaşık 10 bin kişi ağırlayan merkez kayakseverlerin de yeni gözde mekanı haline geldi.

Buruciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun yaptığı açıklamada, "Geçen yıl mekanik tesislerini tamamlamış olduğumuz Yıldız Dağı Kış Turizm Merkezinde bu sene itibariyle 100 yataklı otelimiz, iki günübirlik tesisimiz, iki kütük evimiz bitmiş durumda ve kayakseverlerin hizmetine açmış durumdayız" dedi.

Merkeze yoğun bir ilgi olduğunu belirten Altun, "Sivas merkezi ve çevre illerden buraya çok büyük ilgi var. Tokat, Samsun, Amasya'dan hafta sonu gelen oluyor. Bu yıl hizmet noktasında eksik olan hiçbir noksanımız kalmadı. Buz parkını tamamladık önümüzdeki hafta da açılışını yapacağız" diye konuştu.

"KAYAK MERKEZLERİ ARASINDA HEDEFİMİZ İLK BEŞ"

Türkiye'deki kayak merkezleri arasında ilk 5'e girmeyi hedeflediklerini anlatan Altun, "Hem teknik ekibiyle, hem idare ekibi, hem de tesislerin kalitesiyle çok kısa süre içerisinde ilk 5 içerisinde olacağımıza inanıyorum. Bunu hedefliyoruz, başaracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Altun, Yıldız dağında öğrencilere kayak eğitimi vereceklerini ve sporcu yetiştirmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yıldız Dağı Kayakseverleri Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement