Yolun Ortasındaki Yüksek Gerilim Hattı Direği Görenleri Şaşırtıyor - Son Dakika
Güncel

Yolun Ortasındaki Yüksek Gerilim Hattı Direği Görenleri Şaşırtıyor

Yolun Ortasındaki Yüksek Gerilim Hattı Direği Görenleri Şaşırtıyor

Ordu'nun Altınordu ilçesi Karşıyaka mahallesinde yolun ortasında kalan yüksek gerilim hattı direği, görenleri şaşırttığı gibi kazalara da davetiye çıkarıyor.

14.09.2013 11:19

Ordu'nun Altınordu ilçesi Karşıyaka mahallesinde yolun ortasında kalan yüksek gerilim hattı direği, görenleri şaşırttığı gibi kazalara da davetiye çıkarıyor. Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Nuri Aşçı, kazalara davetiye çıkaran direğin kaldırılması için defalarca dilekçe verildiğini ancak yıllardır herhangi bir adım atılmadığını söyledi.

Altınordu ilçesi Karşıyaka mahallesinde yaklaşık 30 yıl önce kurulan trafo merkezinden 154 kilovatlık Ordu- Giresun Yağlıdere ve Ordu- Ünye bölgesi için yüksek gerilim enerji iletim hattı çekildi. 'Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği'nde belirtilen asgari yaklaşım mesafelerini sağlayacak şekilde arazi yapısının uygunluğuna göre şehir merkezi dışından geçecek şekilde çekilen hat, zamanla şehrin büyümesi sonucu yerleşim alanı içinde kaldı. Ordu Belediyesi'de kazaları önleyebilmek için tehlike arz eden direğin etrafını beton taşla çevirip yön levhası astı.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Nuri Aşçı, iki şeritli yolun ortasında kalan yüksek gerilim hattı elektrik direğinin kazalara davetiye çıkardığını, mahalle sakinlerinin direğin kaldırılması yönünde ilgili kuruluşlara verdikleri dilekçelere rağmen sorunun yıllardır çözülemediğini söyledi. Mahalle sakinlerinden bu konuda sürekli şikayet aldıklarını belirten Muhtar Aşçı, Mahallemizde Gazeteci Rıza Gürsoy Caddesi üzerinde yüksek gerilim hattı çok eskiden yapıldı. Etrafı zamanla meskenle doldu, yerleşim yeri arttı. Direk yolun içinde kaldı ve tehlike arz ediyor, kazalara neden oluyor. Zorda olsa bunun kaldırılması gerekiyor. Özellikle yabancı sürücüler gece direği göremiyorlar. Mahalle adına birçok kez ilgili yerlere, bakanlıklara dilekçeler verildi. 'Değişim için imar ve proje maliyetinin çok pahalı olduğu' yönünde cevaplar geldi dedi.

Yolun içindeki direğin yanında evi olan Mahalle sakinlerinden evli ve 2 çocuk babası 50 yaşındaki Ertuğrul Yılmaz ise, Burada neredeyse her gün kaza oluyor. Direk yolun içinde, gece aydınlatması da yetersiz. Özellikle yabancı sürücüler direği fark edemiyor diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yolun Ortasındaki Yüksek Gerilim Hattı Direği Görenleri Şaşırtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement