Yüksek Askeri Şura Kararları Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Yüksek Askeri Şura Kararları Açıklandı

Yüksek Askeri Şura Kararları Açıklandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığına Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına oramiralliğe terfi eden Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığına orgeneralliğe yükselen Korgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanlığına Orgeneral Servet Yörük, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına orgeneralliğe terfi eden Korgeneral Salih Zeki Çolak atandı

03.08.2013 13:35

Kara Kuvvetleri Komutanlığına Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına oramiralliğe terfi eden Koramiral  Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığına orgeneralliğe yükselen Korgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanlığına Orgeneral Servet Yörük, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına orgeneralliğe terfi eden Korgeneral Salih Zeki Çolak atandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Ağustos 2013 Yüksek Askeri Şura kararlarına ilişkin açıklamaya yer verildi.

Şura'nın ağustos ayı olağan toplantısının tamamlandığı belirtilen açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltileceklerle general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarının görüşülerek karara bağlandığı bildirildi.

30 Ağustos 2013'ten geçerli olmak üzere 34 general ve amiralin bir üst rütbeye, 50 albayın ise general ve amiralliğe yükseltildiği kaydedilen açıklamada, 33 general ve amiralin görev sürelerinin bir yıl uzatıldığı bilgisine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2013'ten itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2013'ten itibaren emekli olacaklardır.  Bir üst rütbeye yükselen general ve amirallerle görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos 2013'ten itibaren şeklen aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleriyle birlikte esenlikler dileriz."

-Kara Kuvvetleri Komutanlığına Orgeneral Akar

Açıklamada komutanların yeni görev yerleri de belirtildi. Buna göre, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Harp Akademileri Komutanlığına; Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Servet Yörük Jandarma Genel Komutanlığına; Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanlığına atandı.

3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş 1. Ordu Komutanı olurken; Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Kara Kuvvetleri EDOK Komutanlığına getirildi.

Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Yaşar Güler Genelkurmay İkinci Başkanlığına atanırken; Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Ümit Dündar ise 3. Ordu Komutanı oldu.

-Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Bostanoğlu

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Donanma Komutanı Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu atandı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten Yüksek Askeri Şura üyeliğine getirilirken; Hava Kuvvetleri Komutanı ise Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk oldu.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksek Askeri Şura Kararları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement