Yüksekova'da Kültür ve Sanat Şenliği - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Kültür ve Sanat Şenliği

Yüksekova\'da Kültür ve Sanat Şenliği

Yüksekova Kuruköy İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Yöresel Kültür ve Sanat Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

31.05.2013 19:26  Güncelleme: 10:28

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Kuruköy İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Yöresel Kültür ve Sanat Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Şenliklerde Yüksekovalı kadınlar tarafından yapılan 45 çeşit yöresel yemek davetlilere ikram edildi.

Kuruköy İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan Yöresel Kültür ve Sanat Şenlikleri'ne Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Hakkari Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Ebubekir Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Tahir Duman, bu yıl ilkini düzenledikleri şenlikleri geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek, gelecek yıl daha kapsamlı bir şenlik organize edeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından şenliğe katılanlara kurulan kıl çadırlar içerisinde Yüksekovalı kadınların yaptığı 45 çeşit yöresel yemek ikram edildi. Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan'ın yöresel kıyafet giydiği şenliklerde vatandaşlar ve folklor ekipleri birlikte bol bol halay çekti. Yöresel ev alatlerinin sergilendiği şenlikler, Hakkari Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin defilesiyle son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Kültür ve Sanat Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement