Yüksekova'daki İzinsiz Gösteri - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'daki İzinsiz Gösteri

Yüksekova\'daki İzinsiz Gösteri

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı Akbulut: "Ülke genelindeki olumlu hava birilerini rahatsız etmiş olacak ki, Yüksekova ilçemizde süreçle bağdaşmayan yaklaşım ve siyasetin ken...

08.12.2013 19:36

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Yüksekova'daki izinsiz gösterilere ilişkin "Ülke genelindeki olumlu hava birilerini rahatsız etmiş olacak ki, Yüksekova ilçemizde süreçle bağdaşmayan yaklaşım ve siyasetin kendisini hakim kılmaya yönelik yaklaşımlar göstermektedir" dedi.

İHD Hakkari Şubesince, Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarla ilgili yaptıkları incelemeyle ilgili dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Şube Başkanı Akbulut, İHD ve Mazlum-Der Hakkari Şubesi temsilcilerinin olay yerine giderek incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Bölgede devam eden diyalog süreciyle beraber yaklaşık bir yıldır herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirten Akbulut, şöyle konuştu:

"Ülke genelindeki olumlu hava birilerini rahatsız etmiş olacak ki, Yüksekova ilçemizde süreçle bağdaşmayan yaklaşım ve siyasetin kendisini hakim kılmaya yönelik yaklaşımlar göstermektedir. Ancak bölge halkı olarak başlayan diyalog ve barış sürecinin devam etmesi için bu tür provokasyonlara ve anlayışlara geçit vermeyeceğimizi belirtmek isteriz. Nedeni ne olursa olsun sivil ve silahsız vatandaşların ateşli silahlarla taranmasının bir izahı olamaz. Süreç samimi bir şekilde devam ediyorsa, hükümet olayla ilgili bir soruşturma başlatıp kusuru bulunan kişileri ve öldürülen vatandaşların faillerini yargı önüne çıkarmak zorundadır."

Olay yerine giden heyetin, ölen iki kişinin aralarında iki yüz metreye yakın bir mesafenin olduğunu tespit ettiğini iddia eden Akbulut, "Görgü tanıklarıyla görüşen heyetimize bilgi veren tanıklar, öldürülen söz konusu şahısların kendi halinde yaşayan esnaflar olduklarını ve olay yerinde tesadüfen bulunduklarını, çıkan kargaşa sonucunda olay yerinden uzaklaşmaya çalıştıkları esnada öldürüldüklerini dile getirmiştir" dedi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekova'daki İzinsiz Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement