Düzce'de yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu - Son Dakika
Güncel

Düzce'de yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu

Düzce'de çiftçilere 170 liraya tavuk dağıtımı yapıldı. 3 yıl boyunca yumurtlamasıyla bilinen tavuğu almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

25.04.2024 15:53  Güncelleme: 00:50

Düzce Ziraat Odası tarafından çiftçilere destek olmak amacıyla yapılan çalışmada 5 bin adet Ataks cinsi yumurta tavuğu dağıtıldı. Sabah saatlerinde başlayan tavuk dağıtımında tavuklarını almak isteyen Düzceli çiftçiler Ziraat odası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, 170 TL'ye tavuk almak için bekledi.

Yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu

3 YIL BOYUNCA YUMURTA VERİYOR

Türkiye'de üretimi yapılan yerli Ataks tavuğu Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü tarafından yetiştirilirken 3 yıl kadar yumurta veriyor. Hastalıklara karşı dirençli, iklim şartlarını karşı dayanıklı olduğu bilinen Ataks tavuklarının yumurta rengi ise beyaz-kremsi şeklinde görülüyor. Yıllık yumurta verme ortalaması ise 240 ile 270 civarında oluyor.

Yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu

"ÇİFTÇİMİZİN İHTİYACINI KARŞILIYORUZ"

Tavuk dağıtımı ile ilgili konuşan Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, alışkanlık haline gelen civciv dağıtımını bu yıl tavuğa çevirdiklerini belirterek "Çiftçilerimize her yıl civciv dağıtıyorduk, bu yıl 3 aylık olarak 5 bin civarı tavuk dağıtımı yapacağız. Buda Düzce'ye 5 bin tavuğun girmesi demektir. Bu bir projedir. Çiftçilerimize katkımız olsun diye böyle bir çalışma yaptık. Talep olduğu sürece de dağıtıma devam edeceğiz. Bizim tahminlerimizde de fazla talep oldu. Bu talep çiftçilerimizin ihtiyacı olduğunu gösterdi. İhtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Bu tavuklar yumurta tavuğudur. Düzce'mize her gün 5 bin yumurta girişi bu tavuklarla mümkün olacak. Karadeniz bölgesinde uygun olan Ataks cinsi tavuklar 170 TL'den çiftçimize veriyoruz." dedi.

Yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu

Tavuk almak için bekleyen Sinan Korkmaz ise; "Yeğenim ile birlikte tavuk alamaya geldik. Yumurtası ile doğal beslenmek için. Market yumurtası yerine kendi ürünlerimizi yetiştirmeyi tercih ediyoruz. 10-12 Tavuk almayı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Düzce\'de yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Düzce'de yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Sedat Bezmen: Güzel proje..tüm illere yayılması temennisiyle 115 2 Yanıtla
  • King elo: keşke bütün şehirler yapsa çok beğendim vallahi 98 3 Yanıtla
  • Nurullah Yiğit: proje güzel herkesi aynı saatte çağırmaları yanlıştı bende oradaydım trafikte aksadı 46 3 Yanıtla
  • Murat Avci: Her türlü üretim desteklenmeli.. biz çocuk ken tarım olarak bu ülke kendi kendine yeten ülkeydi.. herkes üretirdi, mahallede nerdeyse herkes eker dilerdi, üç beş tavukları vardı. 20 0 Yanıtla
  • Rabia Bayrak: Ne güzel olmuş 18 0 Yanıtla
  • Selim Kayisi: Bilmediğimden soruyorum, horozsuz mu 3 yıl yumurta veriyor ? öyle değil ise horozu nereden bulacaklar ? 3 0 Yanıtla
  • BAŞBUĞ SUAT: millet yer lan onu, 1 0 Yanıtla

Advertisement