Avusturya'da Türk Vatandaşları Sandık Başına Gitti - Son Dakika
Güncel

Avusturya'da Türk Vatandaşları Sandık Başına Gitti

Avusturya\'da Türk Vatandaşları Sandık Başına Gitti

Avusturya'da yaşayan Türk vatandaşları, cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gitti.

02.08.2014 14:46  Güncelleme: 14:38

Avusturya'da yaşayan Türk vatandaşları, cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gitti.

Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıt yaptıran ve oy kullanmak için randevu alan seçmenler, sabah saatlerinde seçim merkezlerine akın etti. Viyana'da Messe Fuar Merkezi'ne gelen seçmenler, kimlik kontrolünün ardından kendileri için belirlenen sandıklara giderek oylarını kullandı.

Kayıtlı seçmen sayısının 107 bin olduğu Avusturya'da, Viyana, Salzburg ve Bregenz'de toplam 77 sandık kuruldu. Sabah yerel saatle 08.00'da başlayan oy verme işlemi, akşam 17.00'ye kadar sürecek.

Belirlenen oy verme gününde oyunu kullanamayan seçmenler, gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oylarını kullanabilecek. Gümrüklerde birinci tur oy verme işlemi 10 Ağustos 2014 tarihine kadar devam edecek.

- Gurbetçiler oy kullanmaktan memnun

AA'ya konuşan vatandaşlar, yurt dışında ilk defa oy kullanmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Yaklaşık 35 yıldır Avusturya'da yaşadıklarını ifade eden Hasan Kudun ve Durmuş Babalı, "Keşke yaşadığımız ülkede oy verme imkanı 10 yıl önce gelseydi. Allah hayırlı uğurlu etsin" dedi.

Oy kullanmaya eşi ve çocuklarıyla gelen Hüseyin Sevimli ise oy kullanma hakkının gurbetçilere özgüven verdiğini belirterek, "Eskiden kullanamıyorduk, çok mutluyuz" diye konuştu.

Yaklaşık 15 yıldır Avusturya'da yaşadığını belirten Ramazan Özdemir de "Bugüne kadar yurt dışındaki Türk milleti sıkıntı içinde yaşıyordu. Çekilen sıkıntıları herkes biliyor" dedi. Oyunu daha fazla hizmet yönünde kullandığını belirten Özdemir, diğer vatandaşlara da bu yönde hareket etmeleri tavsiyesinde bulundu.

- Oylar güvenli odada saklanacak

Gün sonunda tüm kapalı oy zarfları sayıldıktan sonra tutanaklar hazırlanıp mühürlü torbalara konulacak. Torbalanan oylar, parti temsilcilerinde anahtarları bulunan elçilik ve başkonsolosluklarda oluşturulan güvenlikli odalara nakledilecek. Seçim işlemlerinin tamamlanmasından sonra oylar, kurye eşliğinde karayolu ile Almanya'nın Münih kentindeki merkezde toplanacak. Oy sayım işlemi, Türkiye'de yapılacak.

Yurtdışında yaşayan gurbetçiler, ilk kez Türkiye'de 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmış oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'da Türk Vatandaşları Sandık Başına Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement