-Yurtkur 77. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

-Yurtkur 77. Olağan Genel Kurulu

-Yurtkur 77. Olağan Genel Kurulu

YURTKUR Genel Müdürü Prof. Dr. Kaymakcan: "Biz yurtları sadece otel hizmeti veren bir yer olarak düşünmüyoruz.

16.12.2013 15:27

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan, yurtları sadece otel hizmeti veren bir yer olarak düşünmediklerini, buralarda hayat boyu öğrenme kapsamında eğitim fırsatları sunmanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

Kaymakcan, YURTKUR'un 77. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun en önemli paydaşının üniversiteler olduğunu ifade ederek, üniversite gençliğine daha kaliteli ve daha nitelikli hizmet verebilmenin önemine işaret etti.

Kurumlarının üniversite öğrencilerine barınma, burs ve kredi destekleri verdiğini anlatan Kaymakcan,  8 ilde 145 ilçede ve ikisi yurt dışında olmak üzere toplam 370 yurtta 310 bin 894 öğrenciye barınma imkanı sunduklarını bildirdi.

Mevcut yurtların kapasitesini ve kalitesini arttırmayı hedeflediklerine işaret eden Kaymakcan, yurtların sayısını arttırmaya yönelik olarak yatırımda olan 183 yurdun bulunduğunu, bunların toplam kapasitesinin 123 bin olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra kiralamalarla birlikte Kasım ayı içinde Türkiye çapında 100 bin 250 kapasiteyi bulan ön protokol yaptıklarını belirten Kaymakcan, böylece 15 yıla kadar yurt kiralamayı hedefleyen yeni bir yönteme başvurduklarını da bildirdi.

Yurtlardaki barınma hizmetlerindeki nitelik artışına yönelik çalışmalara da değinen Kaymakcan, "Bu yıl yurtlarımızda 4 ranza varsa 3'e, 3 ranza varsa 2'ye düşürdük" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yurtlarda barınan öğrencilere aylık yemek yardımının 1 Ocak 2014'ten itibaren 220 TL'ye yükseltildiğini söylediğini anımsatan Kaymakcan, şöyle devam etti:

"Biz yurtları sadece otel hizmeti veren bir yer olarak düşünmüyoruz. Çünkü okul dışında öğrencilerin en çok sosyalleştiği, arkadaş ilişkilerinin olduğu mekanlar yurtlardır. Bu nedenle yurtlardaki eğitim faaliyetlerini önemsiyoruz.  Herşeyin akademik başarıdan ibaret olmadığını düşünüyoruz. yurtlarda bir anlamda hayat boyu öğrenme kapsamında eğitim fırsatları sunmanın gayreti içindeyiz. Bu çerçevede başlayan faaliyetlerin bu dönemden itibaren ivmesini artarak devam ettireceğiz. "

-Özel bütçeli 3. genel müdürlük

YURTKUR öğrencilerinin Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı tesislerden ücretsiz yararlanabileceklerini, yurtlarda kalan öğrenciler için liderlik, kariyerlik eğitimleri, farkındalık seminerleri ile Osmanlıca, Saz kursu gibi etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Kaymakcan, bunların dışında öğrencilerden gelebilecek talepleri de dikkate alacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı aylık burs ve kredi miktarlarındaki artışa da değinen Kaymakcan, böylece burs ve kredi miktarının lisans öğrencileri için 300 TL, yüksek lisans öğrencileri için 600 TL, doktora öğrencileri için de 900 TL'ye çıkarıldığını anımsattı.

Kaymakcan, konuşmasında Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 2014 bütçesinde özel bütçeli genel müdürlükler arasında üçüncü sırada yer aldığını da belirterek, bu durumun devletin ve hükümetin gençlere verdiği değeri gösterdiğini sözlerine ekledi.

YURTKUR'un 77. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde, YURTKUR Yönetim Kurulu Başkanlığına Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal seçildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel -Yurtkur 77. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement