Zafer ve Gururun 96. Yılı! - Son Dakika
Güncel

Zafer ve Gururun 96. Yılı!

Zafer ve Gururun 96. Yılı!

Çanakkale Destanı Orotoryumuna Büyük İlgi

19.03.2011 15:50  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk milletinin inanç ve büyük fedakârlıkla kazandığı 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 96. yılı Esenler İbrahim Turhan Lisesi'nin hazırladığı programla kutlandı. Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda öğrencilerin canlandırdığı "Çanakkale Destanı" adlı orotoryum büyük ilgi gördü.

Programa Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Esenler Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ve Esenler'de eğitim- öğrenim gören çok sayıda öğrenci ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İbrahim Turhan Lisesi Müdürü Yüksel Öztürk yaptı. Öztürk, gençlere seslenerek Çanakkale Zaferi hakkında özenle araştırma yapmalarını ve Çanakkale Zaferine sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Yüksel, " İnşallah geleceğimizi sizler kurtaracaksınız. Bunu bilim ve sanat yolunda göstereceğiniz emekle yapacaksınız" dedi.

Çanakkale Destanı Orotoryumuna Büyük İlgi

Yüksel'in konuşmasının ardından İbrahim Turhan Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale Destanı adlı orotoryum gösterisi gerçekleştirildi. Orotoryum esnasında salonda bulunan bazı vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı. Büyük alkış alan orotoryumun ardından öğrenciler okudukları şiirler ve söyledikleri şarkılarla programa katılan herkese duygusal dakikalar yaşattılar. Öğrencilerle salondakilerin birlikte okuduğu Çanakkale Türküsü ise programa ayrı bir renk kattı.

Program sonunda Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Esenler Milli Eğitim Müdürü Bayram ve Kıbrıs gazisi Ali Ekber Tekçi öğrencileri tebrik ederek, hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra belediye binası içinde öğrenciler tarafından açılan ve Çanakkale Zaferi'ni anlatan fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zafer ve Gururun 96. Yılı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement