1 Siirt Sokak Şenlikleri" - Son Dakika
Yerel

1 Siirt Sokak Şenlikleri"

1 Siirt Sokak Şenlikleri"

Eruh'ta, Siirt Gençlik ve Kültür Evi ile Siirt Gençlik Sosyal Gelişim Derneği tarafından ortaklaşa 1. Siirt Sokak Şenlikleri düzenlendi.

04.12.2014 09:32

Eruh'ta, Siirt Gençlik ve Kültür Evi ile Siirt Gençlik Sosyal Gelişim Derneği tarafından ortaklaşa 1. Siirt Sokak Şenlikleri düzenlendi.

Havanın yağışlı olması nedeniyle Halk Eğitim Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe Türkiye'nin çeşitli sokak sanatçılarının yanı sıra Letonya'dan da 6 kişi katıldı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, müzik dinletisi, dans gösterileri ve sihirbazlık gösterileri sunuldu.

Etkinliklikler hakkında açıklama yapan Siirt Gençlik Sosyal Gelişim Derneği Başkanı Şükrü Emir Öztoprak, şenlikler için hazırladıkları projeyle sokak sanatlarını kırsal alana yaymak ve insanların morallerinin yükseltilmesi amacında olduklarını belirterek, projede yer alan herkesin gönüllü olarak çalıştığını söyledi.

Şenliklerin Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklendiğini belirten Öztoprak, Siirt Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de kendilerine destek sağladığını ifade etti.

Öztoprak, "Bu program kapsamında Letonya'dan gelen dansçı arkadaşlarımız da var. Burada kendi danslarını sergilerken çocuklarımıza da kendi danslarını öğretiyorlar" dedi.

Letonya dans ekibinden Simone Ogoleva da insanların çok sıcak kanı olduklarını, bu toprakların yaşadıkları topraklara benzemediğini dile getirdi.

Ogoleva, çok farklı kültürlere sahip olmalarına rağmen uyum sağlayabildiklerini ve rahat bir şekilde diyalog sağlayarak dost olabildiklerini ifade etti. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Siirt Sokak Şenlikleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement