1. Türkiye Mühendislik Kariyer Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

1. Türkiye Mühendislik Kariyer Fuarı Açıldı

İstanbul Teknik Üniversitesi'nce (İTÜ) düzenlenen, kamu kurumlarıyla özel kuruluşların desteklediği "1. Türkiye Mühendislik Kariyer Fuarı" açıldı.

05.10.2015 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi'nce (İTÜ) düzenlenen, kamu kurumlarıyla özel kuruluşların desteklediği "1. Türkiye Mühendislik Kariyer Fuarı" açıldı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin Maslak Kampüsündeki spor salonunda düzenlenen fuarda öğrencilerle firmaları bir araya getirdiklerini söyledi.

Türkiye genelindeki bütün üniversitelerden öğrencileri fuara davet ettiklerini belirten Karaca, "Fuara, uluslararası firmalar katıldı. Amacımız öğrencilerimizle bu firmaları bir araya getirerek onlara kariyer imkanı sağlamak" dedi.

Etkinliğin ilkini gerçekleştirdiklerini dile getiren Karaca, "Bu tür etkinlikler şubat-mart gibi yapılır, bu yanlış biz bunu daha da öne çektik, öğrenciler döneme başlamadan evvel branşlarıyla ilgili işlere daha çok kanalize olsunlar, kendi yönlerini ona göre kurgulasınlar diye" ifadesini kullandı.

Bu tür etkinlikleri yaygınlaştıracaklarını vurgulayan Karaca, farklı kurumlarla, herkesle iş birliği yapabileceklerini sözlerine ekledi.

İTÜ Kariyer Merkezi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay da mühendisliğin uluslararası çalışmalarda dünyada en çok yetenek açığı olan mesleklerin içerisinde görüldüğünü ifade ederek, "Mühendisliğin daha iyi bir noktaya gelmesi için böyle bir organizasyon yapalım dedik ve fuarın bütün üniversitelere açık olmasını sağladık" diye konuştu.

Mühendisliğin, "diplomamı alayım mühendis olayım" mesleği olmadığını vurgulayan Atay, üniversitenin ilk yıllarından itibaren başladığını, staj ve laboratuvar çalışmalarıyla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

İki gün sürecek fuara 62 firmanın katıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1. Türkiye Mühendislik Kariyer Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement