1.uluslararası Mardiven Koşusu - Son Dakika
Spor

1.uluslararası Mardiven Koşusu

Mardin'de düzenlenen 1.Uluslararası Mardiven Koşusu'na aralarında yurt dışından gelenlerin de bulunduğu 187 sporcu katıldı 2 bin 200 metre uzunulğunda asfalt ve 550 metreuzunluğunda taşlı alanlarda koşan sporcuların 400 basamak merdiveni çıkarken hayli zorlandığı görüldü.

27.04.2014 18:24

Mardin'de düzenlenen 1.Uluslararası Mardiven Koşusu'na aralarında yurt dışından gelenlerin de bulunduğu 187 sporcu katıldı.

Tarihi Kasmiye Medresesi önünde düzenlenen ve Vali Ahmet Cengiz'in başlattığı koşuya katılan 140 erkek ve 47 kadın sporcu 2 bin 200 metre asfalt ve 550 metre taşlı alanda koştuktan sonra 400 basamak merdiveni çıktı.

Yarışma sonunda erkeklerde birinciliği Milli atlet Muzaffer Bayram, ikinciliği İtalyan Jamel Chatbi, üçüncülüğü ise Faslı Yusuf Kamalı kazandı.

Kadınlar kategorisinde ise birinciliği Milli atlet Burcu Büyükgezen, ikinciliği Dudu Polat, üçüncülüğü ise Etiypoya'dan gelen Helen Bekele Tola kazandı.

Ödül töreninde konuşan Vali Ahmet Cengiz, Mardin'de böyle bir organizasyonun ilk defa gerçekleştirilmesine rağmen yurt dışından büyük bir katılım olduğunu söyledi.

Dünyada ilk kez böyle bir yarışmanın düzenlendiğini kaydeden Cengiz, şöyle konuştu:

"Sadece ülkemizde değil dünyada ilk defa böyle bir konsepte yarışma oldu. Dağ koşusu konseptinde ama şehirde  de Mardin merdivenlerinde yapıldı. Tarihi Mardin merdivenleri ile meşhurdur. Mardin'in tanıtımı için merdivenleri kullanmayı amaçladık. Yarışma güzel bir havada oldu. Hafta sonu olması nedeniyle yurt dışından gelen konuklarımız var. Önümüzdeki yıllarda yarışmanın geleneksel olması için çalışacağız"

"Tarih kokan sokakları ile tanıştım"

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu ise, yarışmanın adının Mardin ve merdiven isminin birleşmesinden oluştuğunu bildirdi.

Milli atlet Burcu Büyükgezen ise Mardin'i daha önce hiç görmediğini, bu merak ile kente geldiğini ifade ederek, "Bu yarışmada Mardin'de tarih kokan sokakları ile tanıştım. Mardin'i sadece televizyonlarda görüyorduk. Buraya gelerek tarihi Mardin'i görme imkanımız oldu" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 1.uluslararası Mardiven Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement