10. Akseki Yaz Festivali - Son Dakika
Yerel

10. Akseki Yaz Festivali

Festival kapsamında Türk halk müziği sanatçısı Hasan Yılmaz konser verdi.

03.08.2014 11:36

10. Akseki Yaz Festivali'nde Türk halk müziği sanatçısı Hasan Yılmaz'ın konseriyle sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi ve Akseki Belediyesi tarafından düzenlenen festival, ilçe halk pazarında gösteri ve etkinliklerle başladı.

Akseki Stadı'nda düzenlenen ve yaklaşık 3 bin kişinin izlediği konserde, Türk halk müziği sanatçısı Hasan Yılmaz sevilen şarkılarını seslendirdi.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, festivalde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik duygusunun had safhaya ulaştığı etkinliğin organizasyonunu gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ve Akseki Belediyesine teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de yeni çıkan büyükşehir yasası ile birlikte hizmet alanı içerisinde yer alan Akseki'ye hizmet etmekten dolayı büyük bir şeref duyduğunu ifade etti.

Siyasetçilerin memlekete ve millete hizmet etmek için büyük bir gayretle çalışmak durumunda olduğunu vurgulayan Türel, siyasi yaşamında, seçim öncesinde veya seçim sonrasında millete söz verdiği her şeyi yaptığını söyledi.

Türel, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde Akseki'nin senelerdir kanayan sorunu olan su meselesini 6 ay içerisinde çözme sözü verdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: :

"Göreve gelir gelmez hemen bu sözün gereğini yerine getirmek için kolları sıvadık. Proje çalışmalarına başladık. Yaptığımız işi en iyi şekilde yapmaya çalışan bir anlayış ile çalışıyoruz. İşin boyutunu biraz daha büyüterek 40 kilometre olan su mesafesini 53 kilometreye çıkardık. Böylelikle 4 köyümüze de su götürüp oralardaki sorunları da çözebilecek bir imkanımız söz konusu olacak. Bugün Aksekililere karşı bir özür borcumu ifade etmek isterim. Çünkü 6 ayda suyu getireceğiz sözümü maalesef tutamayacağım. 40 kilometreden 53 kilometreye çıkan su şebekesi hattı söz konusu oldu. Bu nedenle 6 ay yerine suyu Akseki'ye 7 ayda getireceğiz. Kasım ayının sonuna doğru su projesi tamamlanarak Akseki'ye hayırlı olsun demeye geleceğiz."

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, ilçeye yeni katılan 47 mahallenin çöp sorununu çözmek için çöpleri düzenli bir şekilde topladıklarını belirterek, 6 köye de oyun parkı kurduklarını söyledi.

Festivalde Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal tarafından protokol üyelerine plaket takdim edildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10. Akseki Yaz Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement