10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika
Yerel

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Osmaniye Valisi Al, mesaj yayımladı.

09.12.2014 17:24

Osmaniye Valisi Kerem Al, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Al, mesajında, temel hak ve özgürlükler alanında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilen ve tüm insanlık için referans haline gelen İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin 10 Aralık 1948 günü kabul edilmesinin 66. yıl dönümünü kutladıklarını belirtti.

Türkiye'nin temel hak ve özgürlükleri genişletmek için reformlar yaptığını ve insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması için çalıştığını ifade eden Al, şunları kaydetti:

"Ekonomik ve sosyal hakların yanı sıra siyasi ve kültürel hakların korunması ve geliştirilmesi, ırkçılık ve her türlü ayrımcılıkla mücadele edilmesi, kadın-erkek eşitliği ve çocuk haklarının benimsenmesi, engellilerin ve göçmenlerin haklarının garanti altına alınmasına dair kural ve değerler gibi konularda ülkemizde büyük reformlar yapılmıştır. İnsan hakları alanında zaman içinde kaydedilen gelişmeler uluslararası toplum için övünç kaynağı iken, bugün dünyada en temel insan haklarından biri olan yaşam hakkına saygı duyulmayan ve insanların zulüm gördüğü yerlerin bulunması kaygı vericidir."

Al, vatandaşların korku ve tedirginlik duymadan, hiçbir ayrıma tabi tutulmadan, mutluluk ve güven içinde yaşamalarını önemsediğini de bildirdi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement