10 Gündür Elektrikleri Olmayan Köylüler Şırnak-Cizre Yolunu Kapattı - Son Dakika
Güncel

10 Gündür Elektrikleri Olmayan Köylüler Şırnak-Cizre Yolunu Kapattı

10 Gündür Elektrikleri Olmayan Köylüler Şırnak-Cizre Yolunu Kapattı

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Kurtuluş köyünde köylüler 10 gündür elektrikleri olmadığı gerekçesiyle Cizre-Şırnak karayolunu taşlarla kapatıp eylem yaptı.

08.12.2014 14:11  Güncelleme: 14:29

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne bağlı Kurtuluş Köyü'nde köylüler 10 gündür elektrikleri olmadığı gerekçesiyle Cizre-Şırnak karayolunu taşlarla kapatıp eylem yaptı. Şırnak ile Cizre karayolu üzerinde bulunan Kurtuluş Köyü'ne 10 gündür elektrik verilmediği gerekçesiyle köylüler bugün çocuklarını okula göndermeyip, Cizre-Şırnak karayolunu 10'uncu kilometresinde taşlarla kapattı. Sabah saatlerinde köylülerin kapattığı karayolunda uzun araç kuyrukları oluşurken, bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarmanın yolu açmasını istediği köylüler, 10 gündür elektriklerinin bulunmadığını belirterek, çok zor durumda kaldıklarını anlattı. Defalarca müracaat ettikleri DEDAŞ'ın trafo patladığı gerekçesiyle köyle elektrik verilemediğini söylediğini belirten köylüler, bunun doğru olmadığını savundu. Köylülerin elektrik verilene kadar yolu açmayacaklarını bildirmesi üzerine jandarma yetkilileri görüştükleri DEDAŞ görevlilerinin öğleden sonra elektrikleri vereceğini söylediğini eylemci köylülere bildirdi. Bunun üzerine köylüler yaklaşık 3 saat sürdürdükleri eylemlerini karayolunu açarak sonlandırdı.

Kurtuluş Köyü Muhtarı Nurettin Kuçu, 10 gündür elektriklerinin bulunmadığını, Kaymakam ve DEDAŞ yetkililerine gidip sorunlarını anlattığını söyledi. Kuçu, ders çalışamadığı için okula gitmediğini savunarak, Bizim elektrik borcumuz yok, niye kesinti yapıldığını anlamıyoruz. Köylülere haksızlık yapılıyor. Mecbur kaldığımız için yolu kapatmak zorunda kaldık. Halka da haksızlık ettik, kusura bakmasınlar. Onlardan özür diliyoruz ama sesimizi duyurmak için yolu kapatmaya mecbur kaldık dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 10 Gündür Elektrikleri Olmayan Köylüler Şırnak-Cizre Yolunu Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement