10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) Türker Ateş ve Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.01.2017 16:12

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) Türker Ateş ve Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Doğanay, mesajında, toplumun aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında büyük rol oynayan basın mensuplarının birçok zorluğa göğüs gererek, gecesini, gündüzüne katıp canla başla çalışarak yaptıkları haberlerle kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamaya gayret gösterdiğini belirtti.

Kendi sorumluluğunun bilincinde olan, özgür ve tarafsız bir basının demokrasinin vazgeçilmez gerekliliklerinden birisi olduğunu kaydeden Doğanay, şöyle devam etti:

"O halde demokrasimizin vazgeçilmezi saydığımız basınımız, her zaman ve her koşulda, kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemeli, meslek etiğini her şeyin üstünde tutarak, kişilik haklarına saygılı, ülke gerçeklerine ve milli değerlere duyarlı olmalıdırlar. Bolu basınında görev yapan arkadaşlarımızın bir kaç istisna dışında hepsi bu hassasiyeti taşıdıklarını bugüne kadar gelen süreçte hep birlikte şahit olduk. Bunun en somut örneğini ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemizi ele geçirmeye yönelik darbe teşebbüsünden sonra yerel basınımızda görev yapan arkadaşlarımız ve basın kuruluşlarımız tavrını ülkesinden, bayrağından, demokrasiden yana koyarak göstermişlerdir."

Doğanay, basın çalışanlarının başta özlük haklarının iyileştirilmesinin, rahat, özgür, bağımsız ve tarafsız bir şekilde görev yapmasının, herkesin ortak dileği ve sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, "Bu vesileyle, insanların ortak sesi, gözü, kulağı olan, kamu yararı gözeterek, basın meslek ilkeleri doğrultusunda görevlerini başarıyla ifa eden başta gazetecilerimiz olmak üzere basın ve yayın kuruluşlarımızın tüm çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en kalbi duygularımla kutlarım. İlkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür eder, sağlık, mutluluk, başarı ve esenlikler dilerim." ifadelerini kullandı.

BTSO Başkanı Türker Ateş ise toplumun doğru ve zamanında bilgilendirilmesi amacıyla, yerel ve ulusal gündemde bulunan faaliyetlerin kamuoyuna aktarılarak halk ile yönetim arasında köprü görevi üstlenen ve aynı zamanda toplumun gözü, kulağı, sesi ve vicdanı olan basın teşkilatının bugün ülkenin dördüncü kuvveti olarak son derece önemli bir görevi başarıyla yerine getirdiğini ifade etti.

Gazetecilik meslek ilkeleri doğrultusunda faaliyet gösteren basın teşkilatının, doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik anlayışı ile demokratik toplumun da vazgeçilmez unsurlarından birisi durumunda olduğuna değinen Ateş, şunları kaydetti:

"Özellikle içinden geçtiğimiz süreçte teknolojinin günlük yaşantıda edindiği yer nedeniyle, toplumun hızlı ve doğru haber alması için her türlü olanağı kullanarak ve mesai kavramı olmaksızın canla başla çalışan basın mensuplarımızın bu gayreti, her türlü takdirin üzerindedir. Bizlerin de Oda olarak yürüttüğümüz faaliyet ve çalışmalarımızın kamuoyuna taşınmasında önemli desteğini aldığımız yazılı ve görsel basınımızın değerli ve çalışkan temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Tüm basın çalışanlarımıza gece gündüz demeden, her türlü zor koşulda sürdürdükleri bu önemli görevlerinde, gayretli çalışmalarının karşılığını her daim alacakları başarılarla dolu bir meslek hayatı diliyorum."

Mudurnu Belediye Başkanı İnegöl de, bağımsız basının demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkat çektiği mesajında, "Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir." ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement