10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Manisa'da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

10.01.2017 21:43

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Manisa'da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gazetecilerle bir restorantta akşam yemeğinde bir araya gelen ve gazetecilerin gününü kutlayan Başkan Çerçi, gazeteciliğin önemli bir kamu görevi olduğunu belirterek, gazetecilerin zor bir mesleği icra ettiklerini söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde basının önemli bir sınavdan geçtiğini vurgulayan Çerçi, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da Türkiye'de hainler darbeyi yaparak ülkeyi ele geçirmeye çalıştı ancak halk ve basın buna izin vermedi. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir buna kimse engel koyamaz. 'Su uyur düşman uyumaz' o yüzden sürekli uyanık olmamız lazım. Üst akıl bizim içimizdeki beyinsizleri kullanıyor. Onlara karşı her zaman uyanık olacağız. Bu terör örgütleri uluslararası güçlerin birer maşası. Vekaleti onlara vermişler, uluslararası güçler her türlü para ile istihbaratla destekleyip üstümüze salıyorlar. Millet olarak bunlara karşı her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğiz."

15 Temmuz darbe girişimi ve basın

Gazetecilere yapılan jestten dolayı belediye yönetimine teşekkür eden Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ise, 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekerek şöyle konuştu:

" Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana Anadolu basını ülkenin birlik ve beraberliği için güzel bir mücadele vermiştir. Hele hele Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 Temmuz'da karşılaştığı darbe girişimi karşısında yerel ve ulusal basının darbe girişimi karşısında dik ve sağlam duruşu takdir edilmelidir. Bu ülke hepimizin, ülkemizi geleceğe sağlam adımlarla ilerlemesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmek zorundayız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement