10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

CHP Kırklareli Milletvekili Dibek: "Toplumun bilgilenmesini, yaşananlardan haberdar olmasını sağlayan gazeteciler büyük sorunlarla karşı karşıyadır"

10.01.2015 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, toplumun bilgilenmesini, yaşananlardan haberdar olmasını sağlayan gazetecilerin büyük sorunlarla karşı karşıya olduklarını bildirdi.

Dibek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, basının şirketleşmesi ve holdingleşmesinin, basın özgürlüğünü kısıtlayan en önemli etkilerden olduğunu belirtti.

Gazetecilerin haklarının iyileştirilmesi gerektiğini aktaran Dibek, şunları kaydetti:

"Toplumun bilgilenmesini, yaşananlardan haberdar olmasını sağlayan gazeteciler büyük sorunlarla karşı karşıyadır. Yatay ve dikey tekelleşmeden holdingleşmeye evrilen basın sahipliği nedeniyle gazeteciler sürekli işten çıkarılma tehdidi altında çok düşük ücretlere çalıştırılmaktadır. Günümüzde işsizlik oranlarında gazetecilerin yeri maalesef çok üstlerdedir. 10 Ocak'ta çalışamayan gazeteciler de unutulmamalıdır. Basındaki tekelleşme, şirketleşme ve holdingleşme yerel basının gelişmesi önünde de büyük engel teşkil etmektir. Yerel basın, yurttaşın tüm sorunlarının dile getirilmesini, kamuoyu yaratmasını sağlayan, vatandaşın sorunlarının çözümünde büyüt etkisi olan bir yapıdır. Bu yapını korunması tüm yurttaşların yararına bir uygulamadır." - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement