100. Yılında Çanakkale Ruhu Projesi" - Son Dakika
Yerel

100. Yılında Çanakkale Ruhu Projesi"

Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı dolayısıyla Kocasinan Kaymakamlığınca düzenlenen "100. yılında Çanakkale Ruhu Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

27.10.2014 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı dolayısıyla Kocasinan Kaymakamlığınca düzenlenen "100. yılında Çanakkale Ruhu Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan toplantıya Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Vali Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ve Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, açılışta yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nın sonuçları itibariyle çok büyük önem taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Atatürk 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' dediği halde bugün ne yazık ki ne yurt ne de cihan bu görevi yerine getirememiş görünüyor. Etrafımızda olan savaşları görüyoruz ve bu savaşlardan almamız gereken dersleri maalesef alamıyoruz. Bugüne kadar dünyada 36 bin savaş olmuş ve bu savaşlar sonucunda 3 milyar insan yaşamını yitirmiştir, buna rağmen savaşların ne kadar kötü olduğunu halen anlayabilmiş değiliz. Dünyada bizim dışımızda savaşlar oluyor, insanlar ölüyor, çocuklar mağdur oluyor bu nedenle bütün insanlığın 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesini içine sindirmesi gerekiyor. llah bir daha memlekete ne İstiklal Marşı yazdırsın ne de savaşlara girdirsin"

Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ise Çanakkale ruhunu yaşatabilmenin önemine işaret ederek, proje sayesinde ilçe genelindeki 30 bin öğrenciye konferans verileceğini, bin öğrencinin ise Çanakkale gezisine götürüleceğini anlattı.

Kaymakam Candan, ayrıca proje kapsamında ağaç dikme etkinlikleri, hatim ve mevlit programları ve Çanakkale şehitlerine hitaben fotoğraf ve kompozisyon yarışmaları düzenleneceğini dile getirdi.

14 hafta sürecek ve 30 bin öğrencinin getirilmesi planlanan konferansların ilki, Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci tarafından sunuldu.

Konferans sırasındaki görsel sunum katılımcıları ve öğrencileri duygulandırdı. Konferansın ardından projeyi emeği geçenlere plaket takdim edildi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 100. Yılında Çanakkale Ruhu Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement