1000 Çocuk Erkekliğe İlk Adımı Büyükşehir'le Attı - Son Dakika
Güncel

1000 Çocuk Erkekliğe İlk Adımı Büyükşehir'le Attı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sünnet şöleninde 17 ilçede belirlenen toplam 1000 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

06.09.2014 13:57  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmanlı coğrafyasındaki farklı ülkelerde işadamlarının sponsorluğuyla bu güne kadar 12 bin çocuğun sünnet ettirildiğini belirterek, "Her yıl okullar açılmadan önce aynı heyecanı ve mutluluğu kentimizde de yaşıyoruz" dedi.

Bursa genelindeki 17 ilçede çeşitli nedenlerle bugüne kadar çocuklarını sünnet ettirme imkanı bulamayan aileler, okullar açılmadan önce Büyükşehir Belediyesi sayesinde çocuklarının ilk mürüvvetini görme imkanı buldu. Tüm ilçelerde belirlenen toplam 1000 çocuk için Atatürk Kongre Kültür Merkezi fuaye alanında şölen havasında bir tören düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, protokol üyeleri, sünnet çocukları ve ailelerinin katıldığı tören renkli görüntülere sahne oldu. Büyükşehir Belediye Bandosu, Tarihi Bursa Mehter Takımı ve Büyükşehir Belediyesi Çalgıcı Mektebi organizasyonda birer mini konser verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu güzel dinin mensubu olmak, güzel peygamberin ümmeti olmanın önemli bir ayrıcalık olduğunu hatırlattı. Sünnet cemiyetlerinin de Türk milletinin en önemli geleneği olduğunu kaydeden Başkan Altepe, ecdat kültürünü sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu geleneği sadece Bursa'da değil, tüm Osmanlı coğrafyasında yaşatma gayretinde olduklarının altını çizen Başkan Altepe, "İş adamlarımızın sponsorluğunda Balkanlar'da bugüne 12 bin çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bursa'yı spor yatırımları, altyapı ile tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla örnek bir kent haline getirirken, insan odakları sosyal projelerimizi de hız kesmeden sürdürüyoruz. İşte sünnet şölenleri de bu faaliyetlerden sadece birisi. Bugün bin çocuğumuz erkekliğe ilk adımını atıyor. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza 'geçmiş olsun' diyor, tahsil ve iş hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum. Ailelere de çocuklarının mürüvvetlerini görmelerini temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Daha sonra sünnet çocuklarına hediyelerini veren Başkan Altepe, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlik, Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası'nın konseriyle devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 1000 Çocuk Erkekliğe İlk Adımı Büyükşehir'le Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement